Rotterdam is hotter dan hot. Het afgelopen jaar prijkte de havenstad op meerdere lijsten van steden-die-je-moet-bezoeken. En de Wall Street Journal riep Rotterdam zelfs uit tot de coolste stad van Nederland. Rotterdam is anders, staat niet stil en is een aantal prachtige iconen rijker: denk aan de Markthal, De Rotterdam aan de Maas en het vernieuwde Centraal Station. Upcoming Rotterdam ontdekken? Pure Luxe helpt u op weg met een top zes.

ss Rotterdam
De havenstad kunt u op één manier echt uniek ervaren: op ss Rotterdam. Dit legendarische vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is een prachtige locatie om te slapen en dineren. In Manhattan stijl overnachten met een luxe cruisegevoel en de allure van de overtocht in 1959 naar New York? Het hotel verzorgt het allemaal. Een van de restaurants op het schip, Het Lido, is dit jaar omgetoverd tot grillrestaurant. Onder leiding van chef-kok Raymon Rademaker is een nieuwe menukaart samengesteld. Intens genieten van bijzondere grillgerechten met een nieuwe selectie van speciaalbieren voor verrassende smaakcombinaties. En dat is nog niet alles! Om het bezoek aan de stad helemaal af te maken heeft ss Rotterdam een goede verbinding met de watertaxi en sinds kort ook met de waterbus. Stap op naast het schip en geniet van Rotterdam vanaf het water. www.ssrotterdam.nl \

Hotel New York

Hotel New York
Op De Kop van Zuid, dé magische plek van Rotterdam, vindt u Hotel New York. Oud en nieuw komen samen in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Net over de Erasmusbrug aan het einde van de kade staat het hotel met de herkenbare roest koperen accenten en het betoverende uitzicht over de Maas. De authentieke service is een bijzondere ervaring: geen moderne minibar, maar 24 uur per dag persoonlijke roomservice. In Hotel New York kunt u ook heerlijke signature dishes bestellen. Beroemd zijn de Fruit de Mer plateaus en de bijzondere Oesterbar. Dagelijks worden verse schaal- en schelpdieren door de speciale oesterbarkoks bereid. Ultiem genieten met een glaasje prosecco? Dan is Hotel New York de betoverende plek van Rotterdam.
www.hotelnewyork.nl

Suicide Club

Suicide Club
Het is tijd voor een drankje, een hapje en een dansje. Het liefst met magnifiek uitzicht over Rotterdam. Guess what? Op de bovenste verdieping van het iconische Groothandelsgebouw – direct naast het Centraal Station – vindt u de Suicide Club. De naam zegt het al: een killer uitzicht met bijbehorende killer cocktails en hapjes. Ook voor een diner kunt u hier terecht. De club werd opgericht als reactie op de vele industriële pop-up stores. Een plek met klasse en stijl en de internationale allure van rooftop bars in Manhattan, Tokyo en Londen. Onder het genot van cocktails als ‘Sky Is The Limit’ kunt u een klein dansje wagen bij het intieme podium waar live performances zorgen voor een onvergetelijke avond.
www.thesuicideclub.nl

Restaurant Fred

Restaurant Fred
Een waardig sterrenrestaurant is een must in deze lijst. Fred Mustert is een bekendheid in de Rotterdamse scene en dat is meer dan terecht. Sinds 2008 kan de chef-kok zijn signature kwijt in zijn eigen Restaurant Fred. Hij behoort al jaren bij de top van de Nederlandse gastronomie. Net als Rotterdam houdt hij van rechttoe rechtaan: écht puur en zuiver, waarbij herkenbaarheid belangrijk is. De gerechten zijn gebaseerd op de klassieke Franse keuken met een eigen twist. Stuk voor stuk ware smaaksensaties. Bij Restaurant Fred zijn ze altijd op zoek naar nog betere producten en gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Vanaf het moment dat u binnenstapt tot u aan het einde van de avond voldaan de deur weer uitgaat: dineren bij Fred is een bijzondere beleving. Ervaar zelf wat de twee Michelinsterren waard zijn.
www.restaurantfred.nl

HMB restaurant

HMB Restaurant
Rotterdam is een aantal iconen rijker, waaronder De Rotterdam. Het grootste gebouw van Nederland ontworpen door architect Rem Koolhaas heeft een adembenemend uitzicht over de Skyline van de stad en de Erasmusbrug. Op de begane grond bevindt zich restaurant HMB, oftewel Hummingbird. Chef-kok Rolph Hensens en gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf runnen de culinaire verrijking van het gebouw. Beiden deden ervaring op bij andere sterrenrestaurants. In slechts drie jaar tijd staan ze al op plek 55 in het boek ‘De 500 beste restaurants van Nederland’ en zijn ze genoemd in de Michelingids van 2017. Alle kleurrijke gerechten zijn op elkaar afgestemd en zorgen voor een explosie aan smaken. De strakke inrichting – met grote ramen die uitzicht bieden op de schitterende skyline – maakt de ervaring compleet. Daarnaast kunt u de koks bewonderen via de open keuken en staan er geweldige wijnen op u te wachten.
www.hmb-restaurant.nl

FG Food Labs

FG Food Labs
Een pauze inlassen tijdens het ontdekken en bewonderen van de havenstad kan op een hele bijzondere locatie: de Rotterdamse Hofbogen treintunnel. De tweesterren-chef François Geurds haalt alles uit de kast om de pure smaak te treffen, de échte herinnering te raken en het allerbeste uit zijn producten te halen. FG Food Labs beschikt zelfs over een eigen smaaklaboratorium. De chefs zullen de perfectie van het gerecht vinden en een sensatie aan smaken brengen. De inrichting geeft een warm en Spaans gevoel door de comfortabele hoge barkrukken en waar de beste ham, Josélito, boven de bar hangt. Daarnaast is het een prachtige plek om de dag af te sluiten met een voortreffelijk diner. De Valet Parking staat voor u klaar en FG regelt met plezier het vervoer terug naar uw verblijfplaats. Zo kan iedereen extra genieten van het bijpassende wijntje. Het is een gastronomische stop die u niet snel zal vergeten.
www.fgfoodlabs.nl

Lees hier meer artikelen uit Pure Luxe Magazine 2