SUV’s worden vaak geassocieerd met een groot, log voorkomen. Ergens kunnen we ons daar wel in vinden. Een SUV is over ’t algemeen vooral functioneel, extreem en daarna pas stijlvol. Ja, de Range Rover Velar mag dan wel verkozen zijn tot mooiste auto van 2018, het is nog lang niet de standaard voor dit soort modellen. Toch lijkt er steeds meer nagedacht te worden over de looks van een SUV. Een goed voorbeeld? Deze Maserati Levante. Italiaans design op ’t scherpst van de snede.

De Maserati Levante: het bewijs dat SUV’s een prachtig stukje design kunnen zijn

Maserati heeft inmiddels hun Cayenne-kraker geïntroduceerd. De Maserati Levante Trofeo is gewaagd aan de sportieve SUV uit Stuttgart en heeft wat ons betreft op ’t gebied van design al een zeer aardige poging gedaan. Hij wordt gebouwd rondom een zeer krachtig blok van Ferrari (zoals vrijwel iedere Maserati) en perst daar 598pk uit. Een aardig vermogen voor een goed uitziende bolide.

maserati levante trofeo SUV Pure Luxe

Volgens Maserati moet deze Levante in staat zijn om binnen 3,9 seconden op de 100 te zitten. De topsnelheid zou boven de 300km/u liggen. Zeer nette cijfers voor een auto met deze omvang. Zoals we gewend zijn van het merk wordt de buitenkant gekenmerkt door een design dat enigszins sportieve agressie combineert met elegante lijnen. In de motorkap zien we ventilatiesleuven en aan de zijkant net achter de voorwielen prijken de kenmerkende ‘kieuwen’ van Maserati.

maserati levante trofeo SUV Pure Luxe

In het interieur niets dan luxe en comfort. Zo wordt het dashboard afgemaakt met de V8-badge en vinden we hier en daar enkele carbon elementen terug. Uiteraard wordt deze luxe bolide geleverd met praktisch iedere optie die je maar in kunt denken. Het geheel ziet er vooralsnog zeer appetijtelijk uit en wij kunnen niet wachten op de eerste editie in het ‘wild’.

maserati levante trofeo SUV Pure Luxe

Bron: Gewoonvoorhem