Rolls Royce heeft als merk zijnde een niveau hoog te houden wat betreft het bouwen van luxe-producten. Hun auto’s – of beter gezegd limousines – zijn toonaangevend wanneer we spreken over luxe vervoer. De naam Rolls Royce staat praktisch synoniem voor ongekende weelde en zeer hoge kwaliteit. Echter, nu is gebleken dat Rolls Royce niet alleen luxe op land biedt, maar ook in ’t water kunnen ze aardig uit de voeten. Crystal Blue is het nieuwe hybride jacht van Rolls Royce. 

Rolls Royce Crystal Blue jacht

Het schip dat het merk heeft onthuld is vooralsnog enkel een studietekening – dus een concept. Al denken we dat het jacht zo innovatief is dat er vast een toekomstperspectief is voor dit concept. Volgens de vice-president van de concept & innovatie afdeling van Rolls Royce is dit jacht ontworpen om de volgende stap in technologie rondom jachten te laten zien. De wensen én eisen binnen de branche worden steeds groter en veeleisender – dit vergt nieuwe aanpakken en innovatie.

Rolls Royce Crystal blue hybride jacht Pure Luxe

Het jacht kent een lengte van 62 meter en biedt plek aan 24 opvarenden. In de praktijk zou dit betekenen dat 50% hiervan bemanning is, wat dus neerkomt op plek voor 12 van je beste vrienden, familie of anderen. Het schip heeft enorm veel ruimte, dit komt doordat de ‘overbodige’ aspecten niet op ’t schip zelf aanwezig zijn. Dit klinkt vreemd, maar Rolls Royce heeft het op een zeer innovatieve wijze opgelost. Naast het mothership heeft het merk namelijk een tweede ‘bootje’ eraan toegevoegd.

Dit tweede schip – genaamd Blue Shadow – meet ‘slechts’ enkel 42 meter in lengte en is op afstand bestuurbaar. Het tweede schip biedt alle benodigde bergruimte en is tevens gastheer voor een helikopter. Mocht het nodig zijn natuurlijk. Het hybride aspect van dit koppel komt naar voor in het gebruik van LNG en batterijen. LNG (Liquid Natural Gas) is iets wat veel schepenbouwers vermijden omdat de tanks enorm veel ruimte opeisen. Rolls Royce heeft dit dus getackeld met het creëren van Blue Shadow.

Rolls Royce Crystal blue hybride jacht Pure Luxe

Mede door deze innovatieve aspecten én het toevoegen van een extra schip heeft Rolls Royce een concept geproduceerd dat ongeveer 4.400 nautische mijlen kan overbruggen. Een afstand waar de meeste jachten tot op heden niet aan komen. Wat dat betreft is dit een goede oplossing, de vraag is natuurlijk of de toevoeging van een tweede schip door de consument wordt geaccepteerd en omarmt. De tijd zal het leren, tot dan is het een leuk concept.

Bron: Autoblog