In navolging van het ING-verhaal (je weet wel dat verhaal over de salarisverhoging van 50%), komt nu ook het verhaal van de topman van Unilever in ’t nieuws. Het lijkt erop dat men druk bezig is om dergelijke salarissen onder de loep te nemen en er een publieke mening over te vormen. Op die manier wordt misschien het idee aangewakkerd dat er als collectief iets tegen gedaan moet worden. 

‘Unilever-topman verdient 292 keer zoveel als de gemiddelde medewerker’

Sinds dit jaar vraagt de code voor goed ondernemingsbestuur dat men nadenkt over de verhoudingen van beloningen. Het gaat dan niet alleen om een vergelijk met bestuursfuncties bij andere bedrijven uit binnen- en buitenland. Ook de onderlinge verhoudingen binnen de betreffende onderneming staan hierbij centraal. Op die manier wordt er aandacht gevraagd voor ’t feit dat bepaalde salarissen en bonussen buiten proportionele verhoudingen kennen.

Salaris topman unilever paul polman loonkloof Pure Luxe

Volgens de conculega’s van het FD is deze verhouding bij Unilever dus als bovenstaand. De topman – Paul Polman – verdient maar liefst 292 keer zoveel als de gemiddelde werknemer bij Unilever. We durven dus rustig te stellen dat de verhoudingen binnen deze multinational enigszins ‘uit verhouding’ zijn. Volgens de grote Nederlandse beursfondsen is hij daarmee koploper wat betreft de zogenaamde loonkloof binnen bedrijven. Een titel waar je wat ons betreft niet echt trots op hoeft te zijn.

Bron: FD