Een eigenzinnig huis is iets wat we niet vaak tegenkomen. De meeste huizen zijn redelijk doorsnee en komen uit de categorie ’13 in een dozijn’. Toch zijn er genoeg pareltjes te vinden over de hele wereld. In de meeste gevallen zijn het projecten die gemaakt zijn door architecturen of andere mensen met design-gerelateerde achtergronden. Dat vertaalt zich direct naar een zeer indrukwekkende constructie. Dit huis van architecte Sarah Waller is het perfecte voorbeeld van zulke huizen.

Het Doonan Glasshouse

Het huis is gebouwd rondom drie fundamentele aspecten. Een groot wit betonnen vlak is de basis, dat optisch zodanig geconstrueerd is dat het lijkt alsof het zweeft. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van glazen wanden die de gehele hoogte van het bouwwerk bestrijken en een vrijwel vlak dak. Deze elementen zijn de aftrap geweest voor verdere invulling van het huis, zoals de door Waller wordt omschreven als ‘the architect’s dreamhouse’.

doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe

Door het gebruik van veel glas is er vrijwel geen grens tussen het bouwwerk en de omringende natuur. Mede door de strakke lijnen, de geweldige uitzichten en gebalanceerde indeling heeft het huis meerdere prijzen gewonnen. De inspiratie voor dit huis komt onder andere voort uit het kijken naar de moderne stijl die in de jaren 50 de kop opstak. Het huis wordt gekenmerkt door onder meer een zwembad, palmbomen en een overdekt terras. Wij denken vooral aan een Miami Vice-achtige setting bij het zien van dit huis. Het enige wat nog mist is het strand.

doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe doonan glasshouse architectuur sarah waller design Pure Luxe

Bron: Sarah Waller Design