Uiteraard is BaselWorld voor meer dan enkel Omega of Rolex dé show van het jaar. Waar de independents zich tonen op evenementen zoals de SIHH, daar stelen de grote premium merken de show tijdens BaselWorld. Zo ook het kleine zusje van Rolex: Tudor. Tudor heeft met de Black Bay een zeer mooi horloge in handen en het was tijdens deze BaselWorld editie dat het merk ‘m lanceerde in de befaamde Pepsi-kleurstelling. 

Tudor Black Bay GMT ‘Pepsi’

Het is een nieuwtje dat bij veel mensen op positieve reactie kon rekenen. De Black Bay is zoals gezegd zonder meer een succesvol model van Tudor, maar met de toevoeging van de GMT-functie én de Pepsi-bezel is ’t voor velen een perfecte combinatie. De Pepsi-bezel heeft z’n bekendheid natuurlijk verworven als onderdeel van een Rolex GMT-Master. Althans, daar zullen de meeste mensen deze GMT-aanduiding van kennen.

Deze Tudor Black Bay GMT ‘Pepsi’ heeft een extra rode snowflake hand die de GMT-functie weerspiegelt. De stalen kast herbergt het nieuwe MT5652 uurwerk. De duiker is waterdicht tot 200m. Consumenten kunnen de gewilde Black Bay kopen op een stalen band, een lederen band of een blauwe strap met NATO-achtige eigenschappen. Wetende dat Tudor ooit ontstond vanwege de wens ‘goedkopere’ Rolex-horloges aan te kunnen bieden (lees: horloges met Rolex kwaliteit, voor een goedkopere prijs).