AMG staat in ieder opzicht synoniem voor snelheid. Of het nu gaat om een Mercedes-Benz AMG, een F1-bolide of deze indrukwekkende raceboot van Cigarette Racing. Alle creaties rondom deze naam staan garant voor prestatie en uitzonderlijke krachtmetingen. Mercedes introduceerde nog niet zo lang geleden de Mercedes-AMG Project One hypercar, een auto die alle F1-potentie naar de openbare weg brengt. Cigarette Racing besloot dat dit de perfecte gelegenheid was om een – daarop geïnspireerde – raceboot te ontwikkelen.

Cigarette Racing’s 515 Project One raceboot

De boot is net geen 16 meter lang (15,6m om precies te zijn) en biedt plek aan zes passagiers. Wat deze boot nu echt aantrekkelijk maakt is natuurlijk de ongelooflijke kracht die er onder de behuizing schuilt. Cigarette Racing heeft deze creatie voorzien van twee Mercury Racing quad cam 4 valve motoren, welke goed zijn voor een totaliteit van 3.100 paarden. Geloof maar dat je met deze boot goed van je plek kan komen.

AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe

Daarnaast heb je als schipper de keuze om er twee verschillende soorten brandstof in te gieten. Met Race key Fob ontwaak je nog eens 1.550pk – de Pleasure key Fob zorgt voor 1.350pk. In combinatie met de lichtgewicht constructie is dit een powermonster tot en met. Het bedrijf heeft de raceboot vervaardigd uit grote stukken carbon, dus het gewicht mag geen probleem zijn.

AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe

Wat betreft prijzen is er nog niets bekend, maar dat de boot gewild zal zijn, dat mag duidelijk zijn. Voor de gelukkigen die een Mercedes-AMG Project One kunnen kopen, is deze boot natuurlijk een must. Als je ’t doet, doe het dan goed.

AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe AMG Project One Cigarette Racing boot raceboot Pure Luxe