Wie Carrol Shelby niet kent, is naar alle waarschijnlijkheid niet echt een autoliefhebber. De Amerikaan is niet alleen coureur geweest, hij heeft ook aan de wieg gestaan van een van ’s werelds meest bekende muscle-cars aller tijden. Juist, de Ford Mustang Shelby GT500 was een creatie van de hand van Carrol Shelby. Het is een auto die zelfs vandaag de dag, bijna 50 jaar later, nog steeds de nekharen overeind doet staan. De persoonlijke collectie auto’s van hem wordt nu geveild. Beslist een kijkje waard.

Bonhams gaat een groot deel van Shelby’s privé-collectie veilen

De veiling van deze auto’s met een bijzondere geschiedenis zal plaatsvinden op 3 juni aanstaande. Het is een lot met maar liefst 20 auto’s. Uiteraard is het merendeel van de bolides gelinkt aan stukjes geschiedenis van zowel Ford als ook Shelby. Toch zijn er ook spectaculaire Cryslers en een Dodge terug te vinden in deze collectie. Voor verzamelaars is dit natuurlijk een zeer spectaculaire mogelijkheid. Het komt niet iedere dag voor dat je auto’s kunt kopen met een dergelijke historie.

bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe

Sterker nog, sommige auto’s van Shelby komen weer van een ander bekend persoon. Zo is er een auto waarvan men zegt dat deze van Jackie Cooper Jr. is geweest. Bovendien zou Carrol Shelby ook nog een bolide in z’n bezit hebben die van Steve McQueen is geweest – het gaat dan om de Crysler Airflow Sedan. Al met al een zeer spectaculaire verzameling bolides. Uiteraard is het Amerikaans DNA wat de klok slaat, dus je moet er van houden.

bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe

Het mooie van dit alles? Alle exemplaren worden aangeboden zonder reserve. Met andere woorden: je zou voor een spreekwoordelijk ‘prikkie’ iets moois op de kop kunnen tikken. Wij willen wel bieden op zo’n mooie Shelby uit de eerste generatie, of die ongelooflijk indrukwekkende Shelby GT500 uit ’69. Kortom, met een genoeg geld kun je hier beslist slagen – mits je dit soort auto’s weet te waarderen natuurlijk.

bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe bonhams autoveiling autoverzameling carrol shelby Pure Luxe

Bron: Bonhams