Klassieke Ferrari’s doen het altijd goed op veilingen. Iedere, zichzelf respecterende autoverzamelaar heeft een klassieke Ferrari in z’n collectie. Op veilingen komen vaak de meest bijzondere exemplaren voorbij en dat maakt dat autoverzamelaars de meeste pareltjes op de kop tikken via deze weg. Neem nou deze bijzondere Ferrari die bij Bonhams onder de hamer zal gaan. Het is één van de slechts 3 (!) 625 TF’s ooit gebouwd.

De Ferrari 625 ‘Targa Florio’ is extreem zeldzaam

Het moge duidelijk zijn, deze specifieke Ferrari is er een die je zeer waarschijnlijk nooit meer tegen zult komen. Los van het feit dat er slechts 3 Targa Florio’s zijn gebouwd, is dit ook een auto die in uitzonderlijke goede staat verkeerd. Het model werd gebouwd door het Italiaanse sportwagenmerk in 1953 en werd gebruikt in autoraces door Enzo Ferrari’s team. Namen als Mike Hawthorn, Luis Milan en Umberto Maglioli hebben achter ’t stuur gezeten van deze bijzondere bolide.

veiling ferrari 625 targa florio bonhams Monaco Sale Pure Luxe

Een pronkstuk tijdens de Monaco Sale van Bonhams

De auto heeft een periode doorgebracht in Zuid-Amerika om daarna weer terug te gaan naar Italië. Hier werd dit specifieke model in 1974 gevonden door Franco Lombardi op een schroot in Napels. De auto werd opgepikt en onderging twee intensieve restauraties – waarvan één in Modena. Naderhand nam het pareltje meermaals deel in historische rally’s. De auto is weliswaar gebruikt, maar verkeerd in geweldige staat. Tijdens de ‘Monaco Sale’ van Bonhams zal ‘ie onder de hamer gaan. Voor meer informatie én foto’s bekijk je uiteraard de website van Bonhams.

veiling ferrari 625 targa florio bonhams Monaco Sale Pure Luxe veiling ferrari 625 targa florio bonhams Monaco Sale Pure Luxe

Bron: Bonhams