Rome is voor veel mensen een plek die hoog op ’t verlanglijstje staat. Logisch ook, de stad heeft praktisch alles wat je maar kunt wensen in een goede vakantiebestemming: geschiedenis, romantiek, goed eten én fantastische cultuur. Het is dan ook mooi wanneer je Rome belooft op deze wijze. Op een manier die comfortabel is, luxe kent, maar geen seconde uit de toon valt. Precies zoals in dit nieuwe boutique hotel te evenaren is. Hotel Vilòn is een van de laatste nieuwe hotels in Rome en is precies wat je zoekt wanneer je het perfecte gevoel wil creëren.

Boutique Hotel Vilòn in Rome

Wat wij mooi vinden aan hotels als Hotel Vilòn is ’t feit dat er geen seconde wordt overdreven. Het hotel is voorzien van alle denkbare gemakken, maar dit is geen seconde overdaad. De romantiek van Rome, de authentieke bouwwerken en het goede eten: alles komt samen onder dit dak. Het hotel is genesteld in een landgoed dat voor meer dan 200 jaar eigendom was van de Borghese familie. Deze connectie maakt het automatisch een stukje geschiedenis en eigendom van Rome die je niet snel ergens anders vindt.

rome italië boutique hotel vilòn Pure Luxerome italië boutique hotel vilòn Pure Luxe

Het boutique hotel heeft slechts 18 gastverblijven/suites, waarvan praktisch iedere kamer uitkijkt op de formidabel gerestaureerde privétuin van Palazzo Borghese. Een verborgen pareltje dat vrijwel niemand ziet en iets wat je niet verwacht bij het doorkruisen van de smalle Romeinse straatjes. Alle kamers van het hotel zijn onder handen genomen door de Italiaanse scenograaf Paolo Bonfini. Hij heeft iedere kamer dusdanig ingericht dat er constant een sfeer hangt die onlosmakelijk met Rome verbonden is. Z’n inspiratie heeft hij ontleend uit de Art Deco-periode en het Rome van de 50’s en 60’s.

rome italië boutique hotel vilòn Pure Luxe

In hartje Rome vertoeven op de meest Romeinse wijze mogelijk

Op de begane grond van het hotel kun je terecht voor typische Italiaanse lunch, of een goed glas wijn in de bistro. Bij het naar buiten lopen ben je slechts enkele stappen verwijderd van Piazza Di SpagnaVilla Medici en Castel Sant’Angelo. Kortom, het is de perfecte plek om je verblijf in Rome af te trappen en af te sluiten – iedere dag weer. Uiteraard is het hotel omgeven door de meest uiteenlopende winkels, dus ook op dat gebied kom je niets tekort.

rome italië boutique hotel vilòn Pure Luxe rome italië boutique hotel vilòn Pure Luxe