Zo heel af en toe bereikt ons het verhaal dat er grote sommen geld verdwijnen of per ongeluk van de ene naar de andere rekening worden overgemaakt. Soms is er opzet in ’t spel, soms is het gewoon domme pech. Alhoewel, een handeling die er voor zorgt dat er ineens 28 miljard euro wordt overgemaakt naar een andere rekening, is iets serieuzer dan enkel ‘domme pech’. Het overkwam de Deutsche Bank vorige maand.

Deutsche Bank geeft aan dat het geen menselijke fout is

Volgens de bank werd de transactie niet voltooid door een medewerker, maar ging het om een fout in het systeem. Door deze fout werd er 28 miljard euro overgemaakt van de Deutsche Bank naar de Deutsche Börse (Duitsland’s grootste beursplatform). Er werd destijds wel gepoogd om geld over te maken naar het bedrijf, maar het werkelijke bedrag lag enkele euro’s lager. De fout werd klaarblijkelijk snel geconstateerd en kon ook vrij gauw opgelost worden. Er zal dus zeker eventjes wat spanning zijn geweest.