De mens en het water, een combinatie die al heel wat jaren aardig goed lijkt te gaan. Zo zijn we al enkele honderden jaren in staat om het water over te steken van A naar B en kunnen we het water gebruiken voor het opwekken van bijvoorbeeld energie. Waar we minder goed in lijken te slagen (op de woonboten in Amsterdam na), is het wonen op ’t water. Daar wil Lazzarini’s Design Studio nu verandering in brengen door ‘Wayaland’ te realiseren. Een drijvende stad.

Lazzarini’s Design Studio laat zich inspireren door diverse tijdsvakken

Het is weliswaar nu nog in conceptuele staat, maar Wayaland moet wel degelijk gerealiseerd worden én bewoond worden. Om precies te zijn in 2022. Naar eigen zeggen heeft de design studio zich laten inspireren door de Maya’s en een stukje Japanse architectuur. Echter, als we heel eerlijk zijn is ’t eerder de Egyptische beschaving die we erin terugzien. Al is de kans groot dat dit enkel komt door het feit dat de bouwwerken een pyramide-vorm hebben.

lazzarini's design studio wayaland wonen Pure Luxe

De volledige creatie moet dezelfde faciliteiten bezitten zoals we die van een dorp gewend zijn. Denk dan aan winkeltjes, diensten, sportscholen, fitnessruimtes, wellness en meer. Het wordt een volledige zelfvoorzienende kolonie op het water. Ieder bouwwerk binnen dit plan zit aan elkaar vast met behulp van grote stalen kettingen. Daarnaast heeft ieder gebouw motoren tot de beschikking. Deze kunnen worden ingezet om de boel op de plek te houden, maar ook om het geheel te verplaatsen naar ander water.

lazzarini's design studio wayaland wonen Pure Luxe

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om jezelf te verplaatsen naar het vaste land. De community heeft enkele hypermoderne speedboten tot de beschikking welke je in no-time van de toekomst naar vaste grond kunnen transporteren. Zo hoef je je nooit druk te maken over heimwee of wat dan ook. Wat ons betreft is dit wel een goed uitziende toekomst. De bouwwerken zien er enorm futuristisch uit en het lijkt erop dat er een nieuwe manier van huisvesting te realiseren is.

lazzarini's design studio wayaland wonen Pure Luxe lazzarini's design studio wayaland wonen Pure Luxe lazzarini's design studio wayaland wonen Pure Luxe