Afrojack en Jeroen van den Berg: een gelukkig huwelijk kunnen we inmiddels wel stellen. De twee hebben één grote gemeenschappelijke liefde, namelijk auto’s. Liefst zo snel en exclusief mogelijk. De twee zijn niet onbekend bij de grote merken. Afrojack heeft gewoon een zeer exclusieve smaak en Jeroen lijkt met Carlink International een gouden greep te hebben gedaan. De laatste toevoeging aan hun co-ouderschap in autoland is eentje die op z’n zachtst gezegd ‘extreem exclusief’ is te noemen.

Jeroen van den Berg en Afrojack de gelukkige eigenaren van een nieuwe Ford GT

Enige tijd geleden werd ons al duidelijk dat het duo zichzelf wist te verzekeren van een Bugatti Chiron (waar die inmiddels is, geen idee). Daarnaast doen de heren vrijwel iedere editie mee aan de Gumball3000. Een elitaire rally die enkel door de rijken der aarde gereden wordt en waar ’s werelds dikste bolides hun opwachting maken. Nu lijkt het speeltje voor de eerstvolgende Gumball rally ook in kannen en kruiken.

De twee heren hebben namelijk hun Ford GT in ontvangst mogen nemen. Ford gaat vooralsnog slechts 1000 stuks van deze extreme Ford GT in productie nemen en daarvan zullen er slechts 2 naar Nederland komen. Geld hebben voor deze bolide is één, goedkeuring krijgen van Ford om er werkelijk een te kopen is een ander. Het Amerikaanse automerk beslist namelijk aan de hand van een soort loting of jij jezelf de gelukkige eigenaar van een Ford GT mag gaan noemen.

Samen met van de Wall (Afrojacks echte naam) mag hij deze Amerikaanse powerbak aan de tand gaan voelen. De GT wordt voortgestuwd door een dikke 3,5-liter V6 twin-turbo motor. Deze krachtbron is goed voor zo’n 650pk en een topsnelheid van ongeveer 350 kilometer per uur. Kortom: de perfecte bolide om de show te stelen in de eerstvolgende Gumball3000. Alhoewel, de kans bestaat dat er meerdere Ford GT’s hun opwachting zullen maken daar. Het kostenplaatje: om en nabij de €650.000. Het is niet langer origineel om te zeggen ‘laten we hopen dat Afrojack deze wel heel weet te houden’, dus dat doen we dan ook niet.