Elektrische fietsen zijn inmiddels zover ingeburgerd dat ze niet meer uit ’t hedendaagse straatbeeld zijn weg te denken. De elektrische fiets heeft ook niet langer een stoffig imago, maar wordt steeds meer als een hip stijlitem gezien. Vintage Electric weet dit en speelt daar handig op in. Het Amerikaanse bedrijf combineert state-of-the-art technologie met designaspecten uit de vroegere jaren.

De Vintage Electric Signature Cruz E-bike

De Signature Cruz is een van de laatste creaties van het Amerikaanse bedrijf en wordt in een oplage van slechts 20 stuks geproduceerd. Het bedrijf heeft voor de creatie van deze fiets de hulp ingeschakeld van surf-legende Jeff Clark. Hij heeft meegeholpen aan het tot stand komen van deze zeer stijlvolle fiets met duidelijke aspecten van vintage fietsen en beachcruisers. De fiets herbergt een 702-Watt Lithium batterij die het mogelijk maakt ruim 55 kilometer af te leggen op één lading. De topsnelheid van de fiets ligt op een kleine 60km/u in racemode.

Het zadel, de handvaten en zelfs delen van het frame zijn omgeven met Brooks premium leder. De wielen zijn voorzien van een Kevlar-laag die lekrijden moet tegengaan. De invloed van Clark komt vooral naar voren in ’t praktisch nut. De fiets heeft een rek voor je surfplank, geïsoleerde tassen en extra opbergruimte. Kortom, de fiets is perfect geschikt voor de surf-freak. Toch kunnen we niet ontkennen dat het ook een zeer mooi accessoire is voor erbij. Of je nu surft of niet, deze fiets ziet er zeer goed uit. Mocht je interesse hebben, dan moet je wel even in je buidel tasten. Deze tweewieler moet namelijk zo’n €4800 kosten. Niet mals.

Bron: Vintage Electric