De Hublot Big Bang is misschien wel een van de meest gespotte horlogemodellen onder voetballers. Het is een merk met een grote clientèle, die zich vooral schaart onder de noemer ‘nieuwe rijken’. Het model, ooit geïnspireerd op de patrijspoorten van een schip (hé waar kennen we dat verhaal van?), gaat al heel wat jaren mee. En met succes. Misschien is dat wel de reden dat Hublot constant nieuwe versies van exact hetzelfde model introduceert. Want, never change a winning team toch? 

Een Saffieren primeur voor dit specifieke model

Het is voor het eerst dat Hublot dit specifieke Big Bang model uitvoert in een Saffieren jasje. De Big Bang Tourbillon 5 Days Power Reserve is al meermaals in een ander sausje gegoten. Toch heeft het merk ’t nog nooit aangedurfd om het model uit te brengen in een kast gemaakt van Saffier-kristal. Tot nu. Hublot heeft duidelijk laten blijken dat er grenzen opgezocht worden wat betreft materiaalgebruik. Neem bijvoorbeeld de recent onthulde Red Magic Ceramic Hublot. Een onorthodox horloge gekeken naar het materiaalgebruik.

Nu het merk de 5 Days Tourbillon in een kast van Saffier uitbrengt, is er wat betreft mogelijkheden een grote stap gezet. Saffier staat erom bekend dat het, na diamant, het meest sterke en kras-vrije materiaal op aarde is. Althans, mits het niet wordt ontdaan van z’n kracht. Want, hoe sterk en kras-vrij Saffier ook mag zijn, het produceren van een horlogekast van dit materiaal is een hels karwei. Sterker nog, het gaat enorm vaak fout alvorens er een goed exemplaar van de band komt rollen.

Er zullen slechts 99 exemplaren van deze Saffieren Big Bang Tourbillon 5 Days Power Reserve geproduceerd worden. Een hoeveelheid die voor Hublot’s begrippen écht exclusief is. Afhankelijk van de hoeveelheid diamanten zal het horloge tussen de €120.000 en €160.000 gaan kosten. Binnenin vinden we het in-house HUB6016 uurwerk. Het gaat dan om een handwinder met een totale power reserve van ongeveer 115 uur. Zoals we gewend zijn van Hublot is deze Big Bang absoluut niet klein te noemen. Sterker nog, met z’n 45mm in diameter gaat het horloge tegen de trend van ‘kleinere maten’ in. Lekker tegendraads dat Hublot.