Ja dit lees je goed. Het is nu mogelijk om de achterbuurman/vrouw te worden van het koninklijk paar der Nederlanden.  Op het landgoed van de koning en koningin staat namelijk een kasteeltje te koop – te kennen kasteel Ter Horst. Landgoed ‘De Horsten’ is vrij recent door prinses Beatrix aan koning Willem-Alexander geschonken, je kunt je voorstellen dat hij dus enige zeggenschap heeft over ’t te verkopen bouwwerk. Het kasteel/jachtslot Ter Horst ligt in Voorschoten, maar niet de plaats, maar de lokale buren én landeigenaren maken dit kasteel tot een waar spektakel. Met een goed voorkomen en een zak geld kun jij er dus direct intrekken (om te klussen heet dat). Een unieke kans dus om in de zomer lekker een speklapje te bbq-en met onze koninklijke hoogheid.

Kasteel Ter Horst

Het kasteel ligt dus op grond van de koninklijke familie. Sterker nog, tot 2008 was het directe eigendom van de familie,maar in dat jaar verkocht de toenmalige koningin Beatrix het kasteeltje voor zo’n €2.000.000. Een allerminst schappelijke prijs, maar daar kreeg je wel iets moois voor terug. Juist, kreeg, want inmiddels is het kasteel verre van bewoonbaar. Sinds 2013 werd het stulpje geregeld doelwit van krakers, deze hebben ’t bouwwerk niet leefbaarder gemaakt zullen we maar zeggen.

kasteel ter horst staat te koop achterburen koninklijke familie Pure Luxe

 

Deze aftakeling is ook terug te zien in de prijs – het kasteel staat nu in de etalage voor ‘slechts’ €695.000. Dit lijkt een forse daling en een aantrekkelijke verkoopprijs, maar vergeet niet dat er dus het een en ander dient te gebeuren aan dit potentiële paleisje. Het kasteel ligt dus echt op een steenworp afstand van Villa Eikenhorst – de woonplaats van de koning, z’n vrouw en hun drie dochtertjes. Dit aspect maakt het allemaal stukken interessanter natuurlijk.

kasteel ter horst staat te koop achterburen koninklijke familie Pure Luxe

Wat krijg je voor zeven ton?

Laten we beginnen met zeggen dat het kasteel daadwerkelijk een prachtig bouwwerk is én als Rijksmonument staat genoteerd. Het is dus niet zonder haken en ogen dat je deze koop kunt sluiten. Doordat kasteel Ter Horst op grond van de koning staat ben je ‘onze’ Willem een erfpacht verschuldigd. We mogen natuurlijk niet verwachten dat je zó dicht bij de adelijke familie in de buurt komt zonder er (een terugkerende) prijs voor te betalen. Jaarlijks even €52.641 aftikken graag.

kasteel ter horst staat te koop achterburen koninklijke familie Pure Luxe

Nou, nu over naar de zaken die misschien wel als positieve nieuws ervaart. Het kasteel heeft een woonoppervlak van maar liefst 591 vierkante meter – dat is niet mis. Deze ruimte is verdeeld over een totaliteit van 14 kamers – waaronder vijf slaapkamers en drie badkamers. Daarnaast heb je de beschikking over een eigen bibliotheek. De woonkeuken is gesloten en biedt een magnifiek uitzicht over ’t terrein. Slechts een klein gedeelte van de in totaal 14.000 vierkante meter grond/tuin is vanuit de keuken waar te nemen, dat dan weer wel.

kasteel ter horst staat te koop achterburen koninklijke familie Pure Luxe

Kasteel Ter Horst is geheel in stijl omgeven door een gracht en heeft zelfs een privé ophaalbrug. Het is wat betreft authenticiteit dus absoluut een buitenkansje. Helaas sluiten we af met wat minder nieuws: er wordt verwacht enkele miljoenen nodig te hebben voor een goede opknapbeurt én de verkoop gaat alleen door als koning Willem-Alexander en koningin Maxima hun goedkeuring geven. Ze willen natuurlijk wel weten wie hen komt bespieden.

Bron: Bekendeburen