De Chevrolet Camaro heeft een legendarische status. Het is – naast de Ford Mustang – een van de bekendste Muscle Cars die Amerika ooit heeft voortgebracht. De Camaro werd ooit gemaakt om de Ford Mustang een halt toe te roepen. Nu, jaren later, is de Chevrolet Camaro aan z’n zoveelste make-over toe en doet Chevrolet er nog een schepje bovenop. Bij ieder model denken we ‘dit kan niet aggresiever’, tot het volgende model. Zo ook bij deze nieuwe Camaro weer.

Chevy Camaro: eens een pony car, altijd een pony car

De Chevrolet Camaro wordt al sinds jaar een dag als pony car aangeduid. Pony car? Ja, een auto die betaalbaar, compact, gestileerd en sportief is. Aspecten die altijd aan de basis zullen staan van een nieuwe Camaro. Het is precies die reden dat ook deze Camaro weer uitziet als vanouds – maar beter. Wat er allemaal veranderd is aan de auto? Veel. Waar automerken nog wel eens geneigd zijn om enkel het exterieur onder handen te nemen, besloten ze bij Chevrolet om alles op de schop te nemen.

nieuwe chevrolet camaro muscle car auto Pure Luxe

Niet alleen het uiterlijk, maar ook het kloppend hart is onder handen genomen. Zoals duidelijk te zien is op de foto’s oogt de nieuwe Camaro scherper, agressiever en sneller dankzij grote uiterlijke wijzigingen. De aerodynamica is onder handen genomen en de Camaro lijkt professioneler in elkaar gestoken te zijn. De Camaro lijkt altijd op te moeten boksen tegen een ‘achterstand’ als ’t aankomt op prestaties en kwaliteit – toch lijkt die achterstand steeds kleiner te worden.

De Camaro SS gaat nog een stapje verder

Het SS-model krijgt een aantal extra aanpassingen. Zo heeft de auto een brede open grill, een semiautomatische versnellingsbak en maar liefst 10 versnellingen. Hiermee ben je zelf nog helemaal in control over de auto terwijl je geniet van de luxe en ’t comfort aan boord. Jazeker, want de auto is uitgerust met de nieuwste technologie, wat je ook wel mag verwachten. Achteruitrijcamera’s en Chevrolet’s eigen Infotainment System zorgen ervoor dat je ongestoord de weg op kan. Het basismodel heeft een 2.0L Turbo 1LE pakket dat goed is voor 275pk.

nieuwe chevrolet camaro muscle car auto Pure Luxe

We moeten er natuurlijk wel een beetje voor waken dat we alle bovenstaande zaken niet vergelijken met Europese standaarden – Amerikaanse auto’s zijn over ’t algemeen nogal Spartaans vergeleken met Europese bolides. De Camaro coupé en cabriolet zijn langer dan hun voorgangers met een beter gevormde, strakke motorkap. De LT heeft een gril waarbij de boven- en onderkant in het zwart is met chromen Galvano accenten. De koplampen zijn LED-halogeen zodat de bestuurder in ’t donker is verzekerd van genoeg licht.

De RS en SS modellen krijgen zelfs nog uniekere koplampen. Zij krijgen namelijk LED-lichtbalken wat voor een ruigere uitstraling zorgt. En de achterkant? Daar is ook niets mis mee. Ook daar zijn LED-lichten van de partij, terwijl de RS en SS modellen er nog een schepje bovenop doen. Zij krijgen een donkere achterlamp voor een duistere uitstraling en speciale diffuser die de aerodynamica moet verbeteren. Hoe maak je de nieuwe Camaro af? Door er grote 20 inch velgen aan toe te voegen. Alles aan deze auto ademt brute kracht – zoals het hoort bij een Muscle Car.

nieuwe chevrolet camaro muscle car auto Pure Luxe

Prijzen zijn vooralsnog niet bekend, maar de verwachting is dat deze niet veel zullen verschillen van de prijzen zoals we deze gewend zijn. Dat zou betekenen dat een Chevrolet Camaro ongeveer €100.000 zal kosten – en dan spreken we over de instapprijs. Een enorm hoog prijskaartje en tevens iets wat ’t moeilijk maakt om ervoor te kiezen. Voor die prijs heb je namelijk ook een zeer snelle Duitser met – sorry Chevrolet – vaak betere techniek. Zeg het maar?