Laten we eerlijk zijn: een Lamborghini Aventador (S of geen S) behoeft niet veel extra opsmuk. De Italiaanse stier weet over ’t algemeen met de grootste eenvoud nekken te draaien, zo ook het geval bij de Aventador. Het is ’t soort bolide waar je kippenvel van krijgt als je ’t geluk hebt ‘m te zien rijden – laat staan hoort rijden. Toch besloot het Duitse Novitec dat er links en rechts nog wel wat verandering doorgevoerd kon worden.

Lamborghini Aventador S door Novitec

Als standaard versie weet de Aventador S 730 paarden te produceren. Tel daar het – over ’t algemeen – agressieve Lamborghini uiterlijk bij op en je vraagt je af waarom men er in godsnaam nog aan wil knutselen. Toch valt er wat te zeggen voor de aanpassingen die Novitec heeft doorgevoerd. Uiteraard valt of staat alles met persoonlijke smaak, maar ze hebben niet enkel het exterieur aangepakt.

Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe

De Novitec-versie van deze Aventador heeft namelijk een aardig dieet gekregen én onder andere een ander uitlaatsysteem. Het resultaat is een gewichtsverlies van 21 kilogram (wat veel is voor dergelijke auto’s) en een toename van 22 pk. Mede hierdoor ben je in staat om in slechts 2,8 seconden van 0 tot 100 te sprinten en de teller door te trekken tot 350 km/u. We weten natuurlijk niet wat jullie gewend zijn, maar wat ons betreft zijn dat aardig indrukwekkende cijfers.

Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe

Om dit geheel goed op de weg te houden heeft ook de wegligging een upgrade gekregen. Door de vering met 30mm te verlagen en er de nodige carbon aerodynamica-aspecten aan toe te voegen, plakt de auto nog beter aan het asfalt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ander lichtmetaal te passen. Daarnaast heeft Novitec ook de nodige, optionele interieurupgrades in de aanbieding. Kortom: Novitec heeft zeer mooi werk geleverd en de Lamborghini Aventador S net wat scherper gemaakt.

Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe Lamborghini Aventador S Novitec Duitsland tuner Pure Luxe