Smartphones zijn op vandaag de dag vrijwel allemaal identiek. Los van de een die een appeltje op de achterkant heeft prijken en de ander die slechts een merknaam draagt, zijn de mogelijkheden vrijwel 1 op 1 over te nemen. Zo heeft bijna iedere telefoon inmiddels vingerafdrukherkenning en kun je met de camera de meest mooie foto’s en video’s schieten. Draadloos betalen is ook al een norm. Dus wat doe je dan als producent? Je probeert het design-aspect zo optimaal mogelijk te benutten. Zoals Huawei ditmaal heeft gedaan in samenwerking met Porsche Design.

Porsche Design Huawei Mate RS Smartphone

Toepasselijk heeft Porsche Design deze telefoon de bijnaam ‘911 GT3 RS van de Smartphones’ gegeven. Een statement dat nogal enige druk met zich meebrengt – lastig in een markt zoals we die hierboven beschreven. Het is dus een telefoon die genoodzaakt is om per direct zeer veel prestaties neer te zetten (want, zo verwachten we dat van een 911 GT3 RS). Het begint allemaal bij een 6-inch OLED-scherm met geïntegreerde vingerafdrukscanner.

Een leuk detail, maar wat ons betreft verre van het meest indrukwekkende. Nee, het echte paradepaardje vinden we aan de achterkant: de camera. Beter gezegd, de 3 camera’s. Deze telefoon heeft – in tegenstelling tot veel andere smartphones – een echte indrukwekkende camera. Waar bijvoorbeeld de Iphone prestaties neerzet met behulp van sterke software, daar is deze smartphone uitgerust met camera hardware van Leica. Als de naam Leica eraan verbonden is, dan weet je ’t wel.

porsche design huawei mate rs smartphone Pure Luxe

De camera combineert een 40-megapixel kleurensensor met een 20-megapixel monochrome en diverse 8-megapixel telephoto shooters. Kortom, het is een camera zoals geen andere. De telefoon wordt bestuurd door een Speedy Kirin 970 processor en heeft 512GB interne ruimte. Het model is te krijgen in ’t zwart of rood en moet ongeveer €950 kosten.