Het gebeurt niet vaak dat whisky wordt gemaakt op basis van een bepaald thema. Althans, dan spreken we over geschiedenisthema’s. Toch komt er eens in de zoveel tijd een whisky op de markt die veel meer is dan ‘een overweldigende smaakexplosie’ en andere superlatieven. Een goed voorbeeld hiervan is deze speciale whisky van The Glenlivet. 

The Glenlivet Code Scotch Whisky

Deze whisky is gemaakt ter ere van de Britten die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse ‘Enigma’ code wisten te kraken. Het is niet enkel een leuk verhaal, het concept van de whisky is ook gebaseerd op dit verhaal. Iedere fles wordt namelijk geleverd met een unieke code op ’t etiket. Met iedere code op de fles krijg je via ’t internet toegang tot een virtuele whisky-kelder. Hier wordt door een hologram van een Master Distiller uitgelegd hoe de smaakaroma’s samenkomen in deze whisky. Het is aan jou om te zorgen voor de juiste combinaties en zo te achterhalen hoe deze whisky tot stand is gekomen. Officiële smaaknotities zijn vooralsnog onbekend, maar deze worden tegen ’t eind van het jaar bekendgemaakt.