Belasting betalen: iets wat niemand van ons met een grote glimlach doet. Redelijk logisch ook, het is geld uitgeven waar je hard voor hebt gewerkt en dat doet niemand graag mogen we hopen. Althans, niet Jan modaal. Als het aankomt op de allerrijksten, dan is er wel iemand die geen moeite heeft met belastingen. Die persoon heet Bill Gates. 

Bill Gates wil meer belasting betalen

In een interview met CNN werd Gates gevraagd naar zijn bevindingen rondom het nieuwe belastingstelsel van Trump. Daarin geeft hij aan dat ‘ie in zijn gehele leven al zo’n 10 miljard dollar aan belasting heeft betaald. Een ongelooflijk groot bedrag, maar volgens Gates geen probleem (hè, wat gek). Hij zegt vervolgens dat ‘ie vindt dat mensen die enorm vermogend zijn best wat meer belasting mogen betalen.

Amerika verkeert op dit moment in een crisis omdat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt. Zo doet het land vermoeden naar de buitenwereld toe dat alles rozengeur en maneschijn is, maar de realiteit is verre van dat. Bill Gates vindt dat het min of meer een taak is van de superrijken om de financiële strubbelingen op te lossen door meer belasting af te dragen. Niet gek natuurlijk, ze kunnen het best missen. Bekijk het hele interview hieronder:

Bron: CNN