Een Ferrari is altijd goed. Dat klinkt heel simpel, maar veel moeilijker hoeven we ’t ook niet te maken. Zeker wanneer we praten over een klassieke Ferrari, dan kun je maar weinig fout doen – de vormgeving, de exclusiviteit én het investeringspotentieel maken dat veel verzamelaars een dergelijke auto willen kopen. Een goed voorbeeld van een dergelijke bolide is deze Ferrari 275 GTB ‘Shortnose’, te koop bij Gallery Aaldering.

De Ferrari 275 GTB Berlinetta ‘Shortnose’

Het is lastig om Ferrari’s te vinden die daadwerkelijk geen enkele charme bevatten. Praktisch iedere Italiaanse volbloed heeft wel z’n iconische kenmerken en herbergt een bepaalde sfeer, niet vreemd dat verzamelaars vaak wild worden van deze auto’s. Wat ons betreft geheel terecht, het gevoel van een dergelijke machine en ’t enthousiasme waarmee omstanders de auto gadeslaan is iets wat niet snel geëvenaard kan worden. Enfin, terug naar de auto.

ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe

Deze Ferrari 275 GTB Berlinetta is een waar pareltje en uniek in z’n soort. De auto is januari 1965 nieuw geleverd door Luigi Chinetti Motors (hey, waar kennen we die ook alweer van?) en verkeert in prachtige gerestaureerde staat. Het bijzondere aan deze 275 GTB is het feit dat het gaat om de zogenaamde ‘Steel Short Nose‘ versie. Hier zijn slechts 250 versies van gemaakt, allen met 3 carburateurs in het vooronder. Ferrari bouwde de 275 GTB destijds als opvolger van de legendarische 250-series. De serie waarin ook de befaamde 250 GTO werd geproduceerd.

ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe

Een technische doorontwikkeling van de geliefde 250-serie

Het grootste verschil tussen de Ferrari 275 GTB en z’n voorganger, de 250, is het feit dat dit exemplaar de eerste was met onafhankelijke wielophanging – voor en achter. De Ferrari 275 GTB heeft veel techniek verkregen uit de race-ervaring die men opdeed met de Ferrari 250 LM. Zo is de 5-traps versnellingsbak geïntegreerd in het differentieel, wat zorgt voor een optimale gewichtsverdeling. Zowel de carrosserie als de motor zijn in uitmuntende staat. In 2015 is de laatstgenoemde intensief gereviseerd door een Ferrari-specialist in België. Hier werden kosten nog moeite gespaard, met een prijskaartje van €36.000.

ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe

Deze Ferrari is werkelijk in concours-staat. Mede hierdoor is ‘ie volledig Ferrari Classiche gecertificeerd. Het interieur is onder handen genomen door de gerenommeerde specialist Luppi Interiors in Modena. De ‘Pella Negra’ kleur matcht perfect met de grijze (Grigio) kleur van het koetswerk. Kortom, deze bolide verkeert werkelijk in een oogstrelende staat van doen. Een pareltje en een absoluut prachtobject in iedere collectie. Voor meer informatie en fotografie kun je natuurlijk terecht op de website van Gallery Aaldering.

ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe ferrari 275 gtb shortnose gallery aaldering classic cars Pure Luxe

Bron: Gallery Aaldering