Een jacht of boot is per definitie al een leuk stukje speelgoed, maar het kan natuurlijk altijd spectaculairder. Zo moeten ze bij Foiler ook gedacht hebben. Door gebruik te maken van twee 2 uit carbon vervaardigden ‘skates’ kun je met dit Foiler jacht boven de golven uit torenen. Het is een zeer spectaculair gezicht en doet beslist een paar hoofden keren.

Foiler Flying Yacht

De keuze om dit jacht als ’t ware over de golven te laten zweven is absoluut niet ontstaan uit de wens iets te compenseren. Al doen de uiterlijke eigenschappen dit misschien wel een beetje vermoeden. Nee, Foiler heeft bewust gekozen voor deze extra toevoeging. Het zorgt namelijk voor een zeer lage weerstand en die lage weerstand zorgt dan weer voor meer comfort aan boord. Een logische keuze dus.

foiler flying yacht boot superjacht jacht Pure Luxe

Het ‘bootje’ wordt aangedreven door twee BMW dieselmotoren – beiden goed voor 320pk. Naast de traditionele aandrijflijn is er tevens een connectie gemaakt met twee generatoren, zodat er een hybride systeem tot stand komt. Deze bieden kracht voor twee elektrische ’torpedos’ zodat het jacht ook op elektrische wijze voortgestuwd kan worden. Door deze gecombineerde aandrijflijn is een topsnelheid van 40 knopen mogelijk en een reikwijdte van 130 nautische mijlen bij een snelheid van 30 knopen. Absoluut niet verkeerd dus. Er is aan boord ruimte voor jou en zeven metgezellen. Het ideale speeltje voor aankomende zomer, niet?

foiler flying yacht boot superjacht jacht Pure Luxe foiler flying yacht boot superjacht jacht Pure Luxe