De legendarische BMW M1 heeft altijd een hoop tongen los weten te maken. Het is een auto die perfect past in het tijdsframe waarin ‘ie gebouwd werd en een auto die onder verzamelaars op heel wat enthousiasme kan rekenen. BMW bouwde de M1 met als doel klanten te trekken die normaliter een Ferrari, Aston Martin of Lotus kochten. Dat plan is nooit helemaal werkelijkheid geworden, maar toch werd de M1 optimaal benut als auto zijnde. Het is vandaag de dag een zeer gewild model, dus dit rode exemplaar kan op de nodige positieve reacties rekenen.

BMW M1 ‘barn find’

Deze specifieke BMW M1 rolde omstreeks 1981 van de band af om ongeveer een jaar later achter slot en grendel te verdwijnen in een schuur in Italië. Hier verbleef de spectaculaire coupé voor 34 jaar. Vervolgens werd de iconische auto opgepikt door de BMW-specialisten van Mint Classics. Wat volgde was een gigantisch proces van herstellen. Door z’n standplaats in een schuur was het model relatief stoffig, maar op wat ontbrekende lucht in de banden en het missen van de nodige vloeistoffen na is dit model nagenoeg origineel.

bmw m1 italië schuurvondst barn find mint classics Pure Luxe

Mint Classics heeft er de nodige mankracht in weten te stoppen en het uiteindelijke resultaat mag er wezen. De knalrode BMW M1 is volledig in ere hersteld en ziet er beter uit dan ooit tevoren. De auto is naar alle waarschijnlijkheid de enige BMW M1 in de wereld die nooit op kenteken is gezet. Daarnaast wordt het model geleverd met alle originele papieren en matchen alle nummers met elkaar. Er staan slechts 7.329 kilometers op de teller – wat zonder twijfel bijdraagt aan hoe speciaal dit model is.

bmw m1 italië schuurvondst barn find mint classics Pure Luxe

Mocht je interesse hebben, dan kun je contact opnemen met Mint Classics om te mogelijkheden tot koop te bespreken met het bedrijf. Er wordt niet gesproken over bedragen, maar we durven zonder twijfel te stellen dat het een aardig zakcentje zal kosten om deze auto jouw eigen exemplaar te maken. Als we een beetje het internet afstruinen op zoek naar M1’s met ongeveer dezelfde kilometrage, dan kunnen we al gauw concluderen dat een prijs van €600.000 toch wel het minimum is. Bereid je dus voor indien je interesse hebt. Bijzonder is ‘ie zeker! Voor meer foto’s raden we je aan even de website van Mint Classics te bekijken.

bmw m1 italië schuurvondst barn find mint classics Pure Luxe

Bron: Mint Classics