Mark Rutte is alweer een aantal jaartjes hét gezicht van Neerlands politieke besluitvaardigheid. De Minister-president van ons land woont al een hele poos in ’t Haagse Benoordenhout. Zijn onderkomen was naar de politieke, welvarende maatstaven van de VVD wel erg ‘gewoontjes’ te noemen. Plotsklaps dook er het nieuws op dat hij nu een handtekening zou hebben gezet voor de koop van een riant penthouse in datzelfde Benoordenhout als waar hij nu woonachtig is.

Mark Rutte in een penthouse op de Alkemadelaan

Het penthouse waar men ’t over heeft zou zo’n 200 vierkante meter bestrijken en 1.350.000 euro kosten. Deze prijs is inclusief twee parkeerplaatsen, maakt ’t bedrag direct een stuk minder imposant (toch?). Wat je krijgt voor deze som? Een royale living, drie grote slaapkamers en twee badkamers. De keuken is voorzien van de nodige luxueuze inbouwapparatuur en ’t penthouse komt met een aantal ruime dakterrassen.

minister-president Mark Rutte koopt penthouse in Benoordenhout Pure Luxe

Uiteraard biedt dit onderkomen een prachtig uitzicht over Den Haag. Het gebouw waar deze woning gerealiseerd zal worden was voorheen de uitvalsbasis van de Octrooiraad. Mede door het imposante voorkomen en de leeftijd van ’t gebouw is het daarom een rijksmonument. De realisatie van de woningen in dit gebouw zal in 2019 tot stand zijn gekomen.

minister-president Mark Rutte koopt penthouse in Benoordenhout Pure Luxe

Wat dit verhaal iets spannender maakt dan wat hierboven staat omschreven, is ’t feit dat de RVD (Rijksvoorlichtingsdienst) aangeeft dat dit penthouse niet gekocht is door de heer Rutte en hij dat ook niet van plan is. Wie zal ’t zeggen. Misschien moeten we over een jaartje eens aanbellen en kijken wie de deur open maakt. Dat het penthouse enorm luxe is, dat staat als een paal boven water.

minister-president Mark Rutte koopt penthouse in Benoordenhout Pure Luxe minister-president Mark Rutte koopt penthouse in Benoordenhout Pure Luxe minister-president Mark Rutte koopt penthouse in Benoordenhout Pure Luxe

Bron: Bekendeburen