Moët & Chandon staat al jarenlang bekend vanwege hun hoge niveau wat betreft champagnes. Roger Federer staat al jarenlang bekend vanwege zijn uitmuntende niveau wat betreft tennissen. Aangezien Federer nu 20 Grand Slam Singles titels in de wacht heeft gesleept, heeft het beroemde champagnehuis besloten hem te eren. Deze vintage Moët & Chandon ‘Greatness since 1998‘ is speciaal gemaakt om die mijlpaal te vieren.

Moët & Chandon brengt een gelimiteerde champagne op de markt in een oplage van 20 stuks

Het eerste wat opvalt aan deze bijzondere fles bubbels is de buitenkant. Waar we normaliter het donkere glas met de herkenbare gouden hals en Moët-ribbon zien, daar is het deze keer een gitzwarte fles. De fles is namelijk verpakt in een laag leder, wat hem direct een zeer bijzondere uitstraling geeft. Je vraagt je natuurlijk af waarom het beroemde champagnehuis heeft gekozen voor een lederen omhulling. Zoals duidelijk te zien is in de foto’s is het de weerspiegeling van de grip op het handvat van een tennisracket. Iedere fles wordt met de hand gesigneerd door de tennis-koning.

Daarnaast zullen de opbrengsten ten goede komen aan de Roger Federer Foundation. Elk exemplaar zal verkocht worden voor een prijs van $24.000. Naar verwachting gaat die prijs de komende jaren alleen maar oplopen. Geïnteresseerden kunnen hun voorkeur uitspreken tegenover Moët & Chandon. Vervolgens zal de fles op aanvraag geproduceerd worden. De champagne zal zonder twijfel snel uitverkocht zijn – het belooft een collector’s item te worden. Vanaf 1 juli is de champagne verkrijgbaar.

Bron: Airows