In Amsterdam is er een overvloed aan prachtige panden te vinden. Althans, puur naar de panden gekeken dan. Er zijn genoeg mensen die niet graag in Amsterdam zouden willen wonen vanwege de drukte en het toerisme, maar dat maakt de mooie stulpjes er niet minder op. Neem nou dit pand aan de Lijnbaansgracht: een oude koffiebranderij die volledig is omgetoverd tot woonhuis en zelfs nog een gastenverblijf bevat. 

Wonen aan de Lijnbaansgracht 92

Het mooie van een drukke, karakteristieke stad als Amsterdam is ’t feit dat er een grote hoeveelheid panden te vinden zijn die een rijke geschiedenis kennen. Panden die van oudsher gebouwd zijn met een zeer specifiek doel, waardoor er zeer tekenende elementen terug te vinden zijn in de indeling van ’t pand. Zo ook bij dit fantastisch woonhuis aan de Lijnbaansgracht. Het betreft een pand dat te koop is mét of zonder gastenverblijf (en drie separate parkeerplaatsen). Mocht je er voor kiezen om ’t totaalplaatje te kopen, dan ben je nog eens een half miljoen euro kwijt. Voor €5.000.000 koop je alles wat bij dit kavel hoort.

loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe

Voor 4,5 miljoen euro koop je dus enkel het ‘hoofdgebouw’ – een plek waar je werkelijk alles mee kunt doen. Met een woonoppervlak van 547 vierkante meter kun je hier beslist een mooie eigen plek van maken. Wat deze loft zo mooi maakt is ’t feit dat alle authentieke kenmerken bewaard zijn gebleven dit maakt dat er op de eerste verdieping een prachtige balkenstructuur te vinden is. Een klein beetje onwennig zal ’t wel zijn, want zoals op de foto’s te zien: het bed wordt ook gespleten door een dergelijke balk. Los van dat detail is het werkelijk een prachtig bouwwerk.

loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe

Diverse elementen samen onder één dak

Wat opvalt is ’t feit dat de begane grond vrijwel uit één en dezelfde ruimte bestaat. Hier vinden we de garage en een werkkamer. Daarnaast is er één grote ruimte die dient als living, keuken en entertainment-ruimte. Vanuit die ruimte kun je via de openslaande deuren naar de patio toe (welke zo’n 50 vierkante meter groot is). In de inrichting wordt het meteen duidelijk dat er een goede afwisseling aanwezig is tussen moderne materialen en traditionele aspecten. Zo zien we een bakstenen muur, maar ook moderne betonnen vlakken.

loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe

Het gebruik van glas, een stalen dakconstructie afgewisseld met hout en grote tegels in de keuken zorgt voor een zeer aangenaam contrast. De boogramen in de living zijn herkenbaar voor ’t oorspronkelijke doel van het pand en brengen de karakteristieke eigenschappen dichtbij de bewoner. Juist door dit soort details en de goede balans die daarin is gevonden zijn wij heel erg te spreken over deze woning. Dat mag ook wel voor een dergelijk prijskaartje.

loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe

Er is ruimte voor 3 slaapkamers, 2 badkamers en 2 aparte toiletten verspreid over drie woonlagen. Op de tweede verdiepingen vinden we een royaal dakterras met ruimte voor een zitje. Dit terras is overigens net als de patio zo’n 50 vierkante meter groot. Verder is de loft uitgerust met de meest moderne apparatuur. Denk dan aan automatische audio/video-systemen, een beamer met bioscoophoek en vloerverwarming. Kortom, alles aanwezig om hier neer te strijken en voorlopig niet meer weg te gaan.

loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe loft appartement Lijnbaansgracht Amsterdam Funda Pure Luxe

Bron: Funda