Als je een Rolls-Royce koopt in de Black Badge-serie, dan weet je zeker dat je een limousine rijdt waar er slechts enkelen van zijn gebouwd. Als we zeggen, dan hebben we het over slechts tientallen. Nu is een Rolls-Royce over het algemeen al niet echt verkeerd, maar deze serie is op z’n zachts gezegd zeer spectaculair te noemen. De Rolls-Royce Wraith én Dawn zullen in een Black Badge-versie gemaakt worden en gaan geïntroduceerd worden onder de naam ‘The Adamas Collection‘. 

De Rolls-Royce Adamas Collectie

Het woord ‘Adamas’ komt uit het Oud-Grieks en betekent ‘onverslaanbaar’. Een naam die nogal wat belooft en – zoals jullie mogen verwachten – maakt Rolls-Royce een dergelijk statement meer dan waar. Er zullen slechts 70 auto’s onder deze noemer geproduceerd worden. 40 Rolls-Royce Black Badge Wraiths en 30 Black Badge Dawns. We durven jullie te garanderen, deze zullen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Rolls Royce wraith dawn black badge the adamas collection Pure Luxe

Zoals we gewend zijn van dergelijke modellen worden zowel de Wraith als de Dawn met de nodige carbon details uitgerust. Echter, wat de auto bovengemiddeld speciaal maakt, is het feit dat de befaamde Spirit of Ecstasy ook van carbon is vervaardigd. Er zijn maar liefst 294 lagen carbon, gedurende 68 gesmolten om het iconische beeldje te vormen. Daarnaast is er nog een primeur, de modellen worden voor het eerst geleverd in two-tone kleuropties.

Rolls Royce wraith dawn black badge the adamas collection Pure Luxe

Het bekende klokje in het dashboard van beide Rolls-Royce bolides wordt omringt door 88 zwarte laboratoriumdiamanten. Ook hier vinden we weer carbon accenten terug. Daarnaast wordt de iconische hemel opgelicht door maar liefst 1.340 individuele LED lampjes. Zoals we dat gewend zijn van Rolls-Royce. Kortom, ook deze modellen zullen weer hoge ogen gooien en zijn wat ons betreft een smakelijke toevoeging aan het gamma.

Rolls Royce wraith dawn black badge the adamas collection Pure Luxe Rolls Royce wraith dawn black badge the adamas collection Pure Luxe Rolls Royce wraith dawn black badge the adamas collection Pure Luxe