Toen Rolls-Royce voor het eerst kenbaar maakte dat ze bezig waren met het concept voor een SUV, schrokken we allemaal even. Een Rolls-Royce hoog op de poten, een bullebak van een wagen – dat is niets voor Rolls. Toch besloot autoliefhebbend Nederland – en de rest van de wereld – af te wachten. Eindelijk is dat lange wachten beloond. De Rolls-Royce Cullinan is gearriveerd. We kunnen niet anders dan glimlachen bij het zien van deze SUV.

De über-SUV (sorry Bentley)

Maak kennis met de officiële diamant in het SUV-segment. Rolls-Royce heeft namelijk hun allereerste SUV, genaamd The Cullinan, uitgebracht. Vernoemd naar de Cullinan Diamond die in 1905 werd ontdekt. ​​Volgens de Chief Executive Officer van Rolls-Royce , Torsten Müller-Ötvös, is de nieuwe SUV zowel perfect als briljant. Hij zei: “Net als de Cullinan Diamond komt laat zij zich zien wanneer ze perfect is en staat ze boven alle andere.” Oordeel zelf maar. Het terreinvoertuig is de meest technologisch geavanceerde in de geschiedenis van het merk, en is de tweede Rolls-Royce die wordt gebouwd met behulp van de aluminium “architectuur van luxe” van het bedrijf.

Rolls-Royce Cullinan SUV auto Pure Luxe

Rolls Royce Cullinan

Hoewel de look and feel van de auto je misschien overdonderen, zal haar komst je als onze trouwe lezer vast geen verassing zijn. Drie jaar geleden kondigde de fabrikant van de luxe auto’s de bouw van zijn eerste SUV aan, en recent brachten wij je al op de hoogte van haar postuur. Het interieur is echter ook iets om je in thuis te wanen. De Cullinan heeft net als de Wraith, Ghost en Phantom, computergestuurde zelfnivelerende luchtschokdempers. Met een gewicht van 2630 kg is het zowel langer als breder dan de meeste SUV’s met off-road-luxe op de markt.

Rolls-Royce Cullinan SUV auto Pure Luxe Rolls-Royce Cullinan SUV auto Pure Luxe Rolls-Royce Cullinan SUV auto Pure Luxe Rolls-Royce Cullinan SUV auto Pure Luxe Rolls-Royce Cullinan SUV auto Pure Luxe