Rosetti heeft opnieuw een gigantisch project onthuld aan haar publiek. Het gaat deze keer om een superjacht met een lengte van maar liefst 85 meter. Het jacht moet de perfecte optie zijn voor de rijken der aarde op zoek naar een jacht op maat met alle luxe van dien. Bij de eerste blik op deze nieuwe creatie moesten we meteen denken aan het 140-meter lange superjacht van Ken Freivokh Design.

Rosetti superjacht

Wat direct opvalt is het feit dat er weer diverse grote partijen betrokken zijn bij de creatie van dit jacht. Het is niet enkel een creatie van Rosetti, nee ook partijen als Tommaso Spadolini en Rolls-Royce hebben een vinger in de pap bij de realisatie van dit prachtige jacht. Het is overigens pas sinds kort dat Rosetti zich begeeft in de markt van de superjachten. Zo heeft de scheepsbouwer voorheen voornamelijk gewerkt aan commerciële vaartuigen. Nu vestigt het bedrijf de aandacht dus op de realisatie van superjachten.

rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe

Dit superjacht werd aangekondigd tijdens de Palm Beach Yacht Show. Het jacht heeft dezelfde romp als het explorer yacht wat de scheepsbouwer ongeveer een maand geleden aankondigde. Waar het explorer jacht vooral is ontworpen voor langere afstanden en het meenemen van andere vormen van transport, daar is dit jacht echt de weerspiegeling van het luxe superjacht leven. Zo is er een zeer unieke beach club aanwezig (een van de grootste binnen de scheepsbouw) en heeft het jacht wellness, gymruimte en meerdere tenders aan boord.

rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe

Het geheel is natuurlijk volledig naar wens in te delen. Op de eerste foto’s zien we grote ruimtes voorzien van alle praktische aspecten die je maar kunt bedenken. Er is – naast de master bedroom – ruimte voor zes passagierscabines. Om de boel wel netjes gescheiden te houden heeft de master bedroom toegang tot een eigen privé zwembad. Gasten kunnen terecht in ’t zwembad op het hoofddek. Dit nieuwe superjacht is absoluut een plaatje. Ga er maar vanuit dat het de nodige euro’s moet kosten, maar we durven met enige zekerheid te zeggen dat men dit jacht met gemak zal verkopen.

rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe rosetti superjacht 85 meter scheepsbouwer Pure Luxe

Bron: Robbreport