Aston Martin is de laatste jaren hard aan de weg aan het timmeren. De auto’s krijgen een steeds sterkere uitstraling en – ondanks het gentlemen aspect van vroeger – zijn het nog steeds zeer begeerlijke ‘karretjes’. De laatste toevoeging aan het al reeds zeer respectabele modellengamma van Aston Martin is deze bijzonder stijlvolle grand tourer: de Aston Martin DB11 AMR Coupé.

De Aston Martin DB11 krijgt een absoluut topmodel

Met de komst van de Aston Martin DB11 AMR Coupé heeft Aston Martin voor wat betreft de DB11 een ultieme topper aan hun catalogus toegevoegd. Met de komst van het ‘AMR’-label op deze spectaculaire DB11 zijn er enkele zeer prettige veranderingen doorgevoerd. Een van de belangrijkste wijzigingen is misschien nog wel het feit dat de twin-turbo V12 een stijging in pk’s krijgt. Er komen maar liefst 30 extra paarden vrij onder de kap. Dit brengt het totaal op 630pk en een topsnelheid die ruim boven de 330km/u ligt.

aston martin db11 amr coupé grand tourer Pure Luxe

Het chassis is op sommige plaatsen een beetje bijgeschaafd om ervoor te zorgen dat de rijeigenschappen nog beter worden. Gelukkig is hierbij rekening gehouden met het behoud van het DNA van deze auto. Het is dus nog steeds een volwaardige Grand Tourer. Daarnaast bezit de auto nu een actief uitlaatsysteem, waarmee de klachten van een tegenvallend geluid (hopelijk) getackeld worden. Deze Aston Martin DB11 AMR Coupé zal in een oplage van slechts 100 stuks geproduceerd worden. Verkoopprijs: $241.000.

aston martin db11 amr coupé grand tourer Pure Luxe aston martin db11 amr coupé grand tourer Pure Luxe

Bron: Uncrate