Cryptovaluta is hard op weg om het meest gebruikte woord van 2017 te worden. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk. Menig persoon is rijk geworden door de digitale trend en het lijkt er niet op dat het einde in zicht is. Zo duiken er her en der Bitcoin-miljonairs op en horen we de meest bizarre verhalen van mensen die plotsklaps rijk waren omdat ze hun gekochte Bitcoins even waren ‘vergeten’. Echter, er zijn ook genoeg verhalen die minder rooskleurig in elkaar steken. Zo ook het verhaal van de uit Wales afkomstige James Howell. Hij gooide per ongeluk zijn Bitcoins weg.

James Howell’s 7500 Bitcoins

Het is misschien niet de eerste keer dat je deze naam hoort. De beste man probeerde namelijk in 2013 ook al een zoektocht op te zetten naar z’n weggegooide Bitcoins. Het lijkt een rare gebeurtenis, gezien Bitcoins nooit fysiek zijn – dus is dit een verhaal wat meer toelichting vereist. James Howell is IT’er van beroep en was er – logischerwijs – vroeg bij toen de Bitcoin gekte begon.

 

Wat er vervolgens gebeurde is niet geheel duidelijk aangezien James meer dan eens met verschillende versies van het verhaal naar buiten is getreden. Zo zou hij aanvankelijk slechts wat drinken over z’n computer hebben gegooid. Dit zou ertoe geleid hebben dat hij z’n computer uit elkaar heeft gehaald en alle nog bruikbare onderdelen heeft bewaard. Waaronder de harde schijf met daarop de Bitcoins die hij persoonlijk had gemined. 

De uit Wales afkomstige James Howell gooide 7500 Bitcoins weg Pure Luxe

Echter, er doet ook een verhaal de rondte dat z’n vriendin hem vriendelijk verzocht z’n Bitcoin miner op te ruimen en hij daarom enkel nog de harde schijf over had. Hoe dan ook, de harde schijf met daarop de waardevolle cryptovaluta was tot op dat moment nog steeds in z’n bezit. Hij besloot de harde schijf in een lade van z’n bureau op ’t werk te leggen.

Komt er een tweede zoektocht naar z’n harde schijf?

Door de drukte op z’n werk, het opgeslokt worden door het familieleven en een verhuizing, vergat James Howell volledig dat hij die harddisk nog had. Op een dag in 2013 besloot hij al z’n oude spullen op te ruimen, waaronder dus ook deze harde schijf. Op dat moment was hij in de veronderstelling dat hij de harde schijf volledig had geleegd – wat dus niet het geval bleek te zijn.

De uit Wales afkomstige James Howell gooide 7500 Bitcoins weg Pure Luxe

Pas toen hij merkte dat Bitcoin steeds meer in ’t nieuws kwam met een torenhoge koers en een stijging die geen einde kende, realiseerde hij zich wat er was gebeurd. Toen was het al te laat. Hij is enkele jaren geleden al op de vuilnisbelt geweest in een poging de harde schijf terug te vinden. Destijds was het ontbreken van kapitaal en mankracht wat hem weerhield van een zoektocht.

Volgens bronnen zou Howell het nu opnieuw willen proberen – niet gek gezien de huidige koers. We vragen ons af of dit verhaal werkelijkheid is. Als het zo is, dan is het natuurlijk zeer spijtig. Wetende dat je al die tijd miljonair had kunnen zijn, maar een momentje van onwetendheid en onoplettendheid je daarvan heeft weerhouden.