Het klinkt natuurlijk een beetje cliché en dat is ’t ook wel, maar daarom is het niet minder waar: All good things come to an end. Zo ook de Bugatti Veyron Super Sport. De bolide is inmiddels alweer ‘verouderd’ (lees: nog steeds een knap staaltje techniek) en daarom heeft Bugatti een waardig afscheid bedacht voor de ex-snelste productie-auto aller tijden. Dit exemplaar zal verkocht worden tijdens de Goodwood Festival of Speed sale van Bonhams.

De Bugatti Veyron Super Sport in mat-zwart is uniek in z’n soort

Voor een periode van ongeveer 7 jaar heeft de Bugatti Veyron Super Sport de titel gedragen als zijnde ‘snelste productie-auto ooit’. De Bugatti Veyron was al een huzarenstukje bij de allereerste kennismaking. Echter, Bugatti besloot dat het allemaal nog net iets sneller kon. Uit dat besluit kwam de Super Sport voort – een geperfectioneerde versie van de Veyron. Excuus, de al extreem snelle Veyron bedoelen we dan.

bugatti veyron super sport bonhams goodwood Pure Luxe

Waar de meeste auto’s al vrij snel afschrijven en pas enkele tientallen jaren later weer in waarde stijgen, was het bij de Bugatti Veyron Super Sport toch net iets anders. De bolide reed de showroom uit, om direct al als ‘klassieker’ bestempeld te worden. Niet volgens de regels die de ANBW hanteert, maar naargelang de waarde die deze brok techniek heeft. Het moge duidelijk zijn: de Bugatti Veyron Super Sport is nu al een iconische verschijning.

bugatti veyron super sport bonhams goodwood Pure Luxe

We zijn er dan ook vrij zeker van dat deze mat-zwarte bolide een nieuwe eigenaar zal vinden tijdens de verkoop. Een beetje jammer blijft toch wel de mat-zwarte kleur; maakt het direct een bolide uit de garage van een voetballer in een veel te strak Philipp Plein shirtje. Toch? Anyhow, mocht je interesse hebben, neem dan minstens $2.000.000 mee, voor minder krijg je de sleutel niet.

bugatti veyron super sport bonhams goodwood Pure Luxe bugatti veyron super sport bonhams goodwood Pure Luxe bugatti veyron super sport bonhams goodwood Pure Luxe

Bron: Luxatic