Een mooi horloge is iets waar velen van ons over dromen. De een wil een Rolex, de ander een Patek Philippe en weer een ander een Cartier. In de wereld van premium horlogemerken is er voor ieder wat wils – althans, wanneer je het geld er voor hebt. Juist dat is een heikel punt zo af en toe. Niet geheel verwonderlijk ook. De gemiddelde Rolex kost al gauw een 7 tot 8000 euro en wanneer we over Patek Philippe praten, praten we over tienduizenden euro’s. Al met al een prijzige hobby dus. Niet wanneer het aan Eleven James ligt. Deze onderneming wil het mogelijk maken om dergelijke horloges te dragen, zonder direct die duizenden euro’s neer te moeten tellen.

Eleven James

Eleven James is opgericht met het doel de wensen van luxueuze horlogeconsumenten tegenmoet te komen. Het is de luxe om telkens de beschikking te hebben over andere horloges die het succes achter deze onderneming verklaart. Tevens is het de toegankelijkheid die Eleven James zo interessant maakt. Waar je normaliter enkele duizenden euro’s zou moeten betalen voor bijvoorbeeld een Rolex Submariner, daar is het nu mogelijk om deze toch te dragen tegen een veel lager bedrag.

zo draag jij een premium horloge zonder veel geld te betalen Pure Luxe

Hoe werkt het?

Het systeem is eigenlijk heel eenvoudig: je bezoekt hun website, kiest een abonnement en vervolgens stuurt Eleven James het horloge naar je op. Je kunt het horloge dan een aantal maanden dragen (drie of zes maanden) en vervolgens stuur je ’t weer op naar de volgende ontvanger. Op dat moment krijg jij weer een nieuw horloge opgestuurd. Zo kun je constant genieten van verschillende premium horlogemerken zonder in één klap duizenden euro’s kwijt te zijn.

Er wordt op de website een duidelijk onderscheid gemaakt tussen verschillende klassen. Zo kun je kiezen voor een Curated abonnement of een Bespoke abonnement. Die eerste kost $150 per maand en laat het kiezen welke modellen je toegestuurd krijgt over aan de specialisten van Eleven James zelf. Wanneer je voor een Bespoke abonnement kiest dan ben je $200 per maand kwijt, maar mag je zelf beslissen welke modellen naar je toegestuurd worden.

zo draag jij een premium horloge zonder veel geld te betalen Pure Luxe

De meest premium merken in hun portfolio

Wat betreft merken ben je bij Eleven James absoluut aan het goede adres. Zo hebben ze merken als Rolex, Vacheron Constantin, Patek Philippe, IWC en Audemars Piguet. Het aanbod bestaat dus uit de meest luxe merken die je maar in kunt denken. Mede door het gevarieerde aanbod weet Eleven James een grote hoeveelheid klanten aan zich te binden.

Naast de mogelijk om horloges als ’t ware te ‘huren’, biedt Eleven James eigenaren van een uitgebreide collectie premium horloges ook de mogelijkheid om hun horloge te verhuren. Ook dat gaat heel eenvoudig. Je maakt een foto, plaatst alle relevante gegevens (reference, merk en model) en dan zullen de medewerkers van het bedrijf jou contacteren met de potentiële verdiensten wanneer jij jouw horloge aanbiedt.

zo draag jij een premium horloge zonder veel geld te betalen Pure Luxe

Wat ons betreft een vooruitstrevend concept dat erg welkom is in een industrie die zo gesloten in elkaar steekt. We zijn benieuwd of dit soort concepten in de toekomst vaker toegepast zullen worden. Uiteraard niet alleen binnen de horloge-industrie, maar ook op andere gebieden.

Bron: ElevenJames