Vilnius is een van de mooiste steden in Oost-Europa. De hoofdstad van Litouwen kent een zeer rijke geschiedenis en is daarom beslist een bezoekje waard. Wanneer je op zoek bent naar een plek waar je gigantisch veel cultuur kunt snuiven en waar historische architectuur verhalen vertelt, dan is Vilnius een absolute aanrader. Uiteraard zoeken we dan wel meteen een plek uit waar eveneens historie aanwezig is, om je nachtelijke rust te krijgen. Maak kennis met Hotel Pacai, een plek waar voorheen Litouwse notabelen hun leven leefden, maar waar nu 104 hotelkamers zijn gerealiseerd.

Hotel Pacai biedt overnachten in adelijke stijl

De 104 kamers zijn gevestigd in het zogenaamde Barok paleis. Het bouwwerk is in 1677 gerealiseerd en ademt werkelijk overal geschiedenis. De originele kenmerken van de adelijke eisen die ruim drie eeuwen geleden gesteld werden zijn nog steeds te herkennen. Zo zijn er diverse oude standbeelden te vinden, spectaculaire voorwerpen uit de levens van voorgangers én een mysterieus trappenhuis. Zoals gezegd is veel in volledig originele staat, de plekken of facetten die dat niet zijn, zijn geheel volgens origine gerestaureerd. Zoals bijvoorbeeld de binnentuin. In de kamers zijn alle karakteristieken eigenschappen bewaard gebleven, terwijl er wel een moderne sfeer is neergezet.

hotel pacai vilnius litouwen overnachting Pure Luxe

Het hotel is voorzien van alle denkbare faciliteiten. Zo is er een spa aanwezig en ook een lounge en brasserie maken deel uit van het onderkomen. Het restaurant biedt plek aan 40 mensen en wordt geleid door Noma Co-Founder Claus Meyer. Hier krijg je uiteraard gerechten geïnspireerd door de Baltische keuken. Hotel Pacai is wat ons betreft een absolute aanrader. Voor meer informatie, of boekingen, kun je terecht op de website.

hotel pacai vilnius litouwen overnachting Pure Luxe hotel pacai vilnius litouwen overnachting Pure Luxe hotel pacai vilnius litouwen overnachting Pure Luxe hotel pacai vilnius litouwen overnachting Pure Luxe

Bron: Hotel Pacai