Als de zomermaanden aanbreken zijn zelfs de meest conservatieve merken geneigd om het geheel in een iets frisser jasje te steken. Met bandjes in andere kleuren en wijzerplaten die net iets ‘vrolijker’ ogen dan de donkere wintermaanden doen vermoeden proberen ze de consument op andere wijze aan zich te verbinden. IWC gaat hier ook in mee door een nieuwe versie van hun gerenommeerde Portugieser uit te brengen. De IWC Portugieser Yacht Club Summer Edition is hét horloge voor de liefhebber die op zoek is naar een iets minder conservatief horloge.

De IWC Portugieser Yacht Club Summer Edition is hét sporthorloge voor deze zomer

Wat ons betreft is het een zeer geslaagd concept. Deze nieuwe Portugieser is met z’n combinatie van Stainless Steel en een diep-blauwe wijzerplaat het perfecte horloge voor je zomerse stijl. Het horloge is weliswaar nogal herkenbaar ingestoken en menig liefhebber zal ongetwijfeld bepaalde aspecten herkennen van hun ‘Laureus’ editie uit 2013. Het horloge kreeg destijds dezelfde blauwe wijzerplaat mee als de Portugieser nu.

IWC Portugieser Yacht Club Summer Edition horloge Pure Luxe

Het grote verschil met de Laureus Editie is het contrast op de wijzerplaat. Waar deze in 2013 volledig blauw was, daar hebben de sub-dials nu een zilveren/witte kleur gekregen. Dit zorgt wat ons betreft voor een aangenaam contrast en een sportiever uiterlijk. Overigens is het geen 1 op 1 kopie van de Laureus Editie. Dit horloge was namelijk de eerste generatie in z’n soort. Deze IWC Portugieser Yacht Club Summer Edition is inmiddels tweede generatie. Het verschil? Een andere diameter en een kleine kastdikte. Het horloge is op positieve wijze volwassen geworden zullen we zeggen.

IWC’s karakteristieke verticale indeling wijst op het in-house uurwerk

Waar de meeste chronografen een indeling hebben die zich op horizontale wijze vertaalt (de plaatsing van de sub-dials), daar is dat bij IWC vrijwel nooit het geval. Het plaatsen van de sub-dials in verticale lijn wijst op de karakteristieke indeling van het uurwerk. Het uurwerk – Calibre 89365 – is volledig door IWC ontwikkeld en kent een power-reserve van 68 uur. Het is een volledig self-winding uurwerk.

IWC Portugieser Yacht Club Summer Edition horloge Pure Luxe

Het maritieme thema vertaalt zich in een breed scala aan bandjes

Logischerwijs heeft IWC gekozen voor het diepe blauw als representatie voor de zee. Een horloge dat ‘Yacht Club’ als middle name draagt moet wel de juiste designaspecten waarborgen. Het horloge wordt verkocht op een zeer stijlvol blauwe rubberen band, welke wat ons betreft perfect past bij het ontwerp. Mocht je daar nu niet gelukkig van worden, dan is er de mogelijkheid om een andere band te kiezen. Meerdere zelfs.

Om de afwisseling mogelijk te maken biedt IWC nu voor een gelimiteerde tijd NATO-straps aan. Deze worden gekenmerkt door grijze en blauwe kleuren. Uiteraard in verschillende stijlen. Wat ons betreft een hele slimme zet in deze tijd van het jaar. Bovendien heeft het merk besloten om deze bandjes voor een grote reeks aan modellen beschikbaar te maken. Zoals gezegd zullen deze bandjes wel maar voor een beperkte tijd beschikbaar zijn.

IWC Portugieser Yacht Club Summer Edition horloge Pure Luxe

Bron: WatchesbySJX