en zeer speciale smaak-samenstellingen. Zo ook Johnnie Walker met deze nieuwe editie: de Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Edition. Deze nieuwe blend is erop gericht om whisky te creëren die bestaat uit een combinatie hele oude smaken en whisky’s van actieve distilleerderijen. 

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Edition

Met deze nieuwe editie tilt Johnnie Walker hun befaamde Blue Label naar een nóg hoger niveau. De whisky bestaat zoals gezegd uit oude smaken – whisky’s van vergane distilleerderijen – en enkele toevoegingen van speciale whisky’s uit actieve distilleerderijen. Naar het schijnt is het resultaat een ware ‘rollercoaster’ voor de liefhebber van proper Scotch. Het zal ons benieuwen.

Deze gelimiteerde Blue Label Ghost and Rare Edition wordt vervaardigd door Johnnie Walker’s Master Distiller Jim Beveridge. De whisky kent een rijke variatie aan smaken. Zo zijn er invloeden van hazelnoot, maar ook ananas en pure chocolade zijn terug te vinden in deze nieuwe collectie. In de whisky zijn maar liefst acht verschillende blends terug te vinden.

johnnie walker Blue Label Ghost en Rare Pure Luxe

Zo wordt afgetrapt met een basis gevormd door de Highland Single Malt, Brora. Daarnaast worden er twee ‘Ghost’ blends toegevoegd van distilleerderijen die niet langer bestaan. Deze vinden we terug in de vorm van distilleerderijen van Cambus en Pittyvaich. De resterende vijf blends zijn afkomstig van achtereenvolgend Royal Lochnagar, Clynelish, Glenkinchie, Glenlossie en Cameronbridge. 

De Johnnie Walker Brora zal verkrijgbaar zijn voor een prijs die rond de €350 zal liggen. Vooralsnog is er over de overige Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Edition flessen niets bekend wat betreft prijzen. We zijn zeer benieuwd naar de bevindingen rondom het gevarieerde aanbod in deze nieuwe collectie.

Bron: Diageo