Cognac is naast whisky een drank die in vele verschillende vormen en smaken komt. Ja, een ongetrainde tong zal denken dat het allemaal hetzelfde smaakt, maar een echte kenner wordt bij zo’n bewering op z’n tenen getrapt. Als het gaat om cognac gaat, dan is Rémy Martin een van ’s werelds bekendste, meest luxe merken. Het cognac-merk heeft met de creatie van hun spectaculaire Louis XIII cognac misschien wel de meest gevestigde naam in handen. Nu hebben ze zichzelf overtroffen door met een fles cognac op de de proppen te komen die een inhoud heeft van maar liefst 9 liter.

Louis XIII cognac in een Baccarat-kristallen fles

Je kunt nooit genoeg Louis XIII cognac hebben, zo moeten de mensen bij Rémy Martin gedacht hebben. Het merk heeft in het verleden al vaker limited editions uitgebracht van hun befaamde Louis XIII cognac. Zo werd er al eens een fles van 1,5 liter, 3 liter en 6 liter geproduceerd. Nu heeft het merk zichzelf overtroffen en is er dus een fles/karaf gemaakt die maar liefst 9 liter weet te herbergen.

Rémy Martin Louis XIII negen liter Le salmanazar cognac Pure Luxe

Deze spectaculaire ‘Salmanazar Decanter’ is gebaseerd op de standaard Louis XIII fles, maar dan op z’n zachts gezegd een beetje uit de kluiten gewassen. Om je een indruk te geven van de grootte weet Rémy Martin ons te vertellen dat deze speciale creatie ongeveer gelijk staat aan 12 ‘normale’ flessen. Er zijn maar liefst 20 kristal-specialisten van Baccarat nodig geweest om deze fles te produceren. Om het eindproduct te vervaardigen is er zo’n 15 kilo aan kristal nodig geweest. Om het geheel nog beter te maken dan ’t al is, is de hals van de fles gedecoreerd met 20kt. goud.

Rémy Martin Louis XIII negen liter Le salmanazar cognac Pure Luxe

Wanneer je de fles koopt krijg je deze in een speciaal vervaardigde kist. Daarnaast ontvang je er ook nog een acht kristallen glazen bij. Om het geheel af te maken is er ook nog een gegraveerd dienblad bij gemaakt. Mocht je je nou afvragen hoe je in godsnaam cognac schenkt uit deze fles, geen zorgen ook dat is opgelost. Speciaal voor deze fles heeft het merk een pipet ontworpen om de inhoud in een glas te krijgen. Wel zo handig natuurlijk. Wil je weten hoe deze fles tot stand kwam? Bekijk dan deze link voor de video.