Een van de meest gerenommeerde horlogehuizen ter wereld – Patek Philippe – heeft tijdens BaselWorld hun befaamde duiker, de Aquanaut, in een nieuw jasje gestoken. Het horloge was altijd een beetje ingetogen en zag eruit als een ‘iets’ sportievere Nautilus. Toch lijkt het merk – voor Patek-begrippen – iets meer out of the box gedacht te hebben bij ’t design van de nieuwe Aquanaut. Het horloge is voor ’t eerst namelijk een chronograaf.

Patek Philippe Aquanaut

De Patek Philippe Aquanaut was tot op heden enkel verkrijgbaar als three-hand horloge. Het horloge heeft nu voor ’t eerst een chronograaf-complicatie gekregen. Zoals we gewend zijn van Patek is ’t een chronograaf die werkt via één sub-dial op 6 uur. Het kenmerkt Patek Philippe chronografen en maakt de Aquanaut vele malen sportiever dan voorheen. Daarnaast heeft het merk ervoor gekozen om ’t design te complementeren met enkele oranje accenten. Zo is ’t horloge ook te krijgen met een oranje rubber strap.

patek philippe aquanaut chronograaf horloge BaselWorld Pure Luxe

Het horloge meet . 42.5mm in diameter, hetzelfde als vrijwel alle andere Aquanauts. Verder wordt het relatief simpele design – uiteraard geïnspireerd door Genta-vormen – enkel aangepast op ’t gebied van de twee pushers die de chronograaf-functie bedienen. Het horloge lijkt een iets jonger publiek aan te spreken. Zeker gezien het feit dat we de Aquanaut enkel kennen als zeer strak, traditioneel ontworpen horloge.

Naast de zwarte rubberen strap zoals we die gewend zijn van de Aquanaut wordt het model deze keer dus ook op een oranje rubberen band geleverd. Het is dezelfde oranje kleur zoals we die ook zie op de dial. De prijs van het horloge ligt op $43.770. Een flinke smak geld, maar dan draag je wel een Patek. Dat is absoluut niet te verwarren met het eerste de beste horlogemerk.