The Macallan is een zeer gerenommeerd whisky-merk. De distilleerderij wordt door veel kenners gezien als een van dé merken wanneer het aankomt op goede ‘Scotch’. Het merk is nu opnieuw in het nieuws omdat ze het voor elkaar hebben gekregen whisky-liefhebbers op het puntje van hun stoel te doen zitten. Hoe? Door de oudste whisky te bottelen die het merk ooit heeft gedistilleerd. 

The Macallan 72 Year Old in Lalique

Zoals we jullie in de titel en de intro al duidelijk maken omvat deze whisky een mijlpaal voor The Macallan. Het is de oudste whisky die de distilleerderij ooit heeft weten te brouwen én te bottelen. Een bijzondere drank dus. Wat meteen opvalt bij het zien van deze Single Malt whisky is het feit dat deze vele malen lichter is dan doorsnee Single Malt whisky’s. Volgens de kenners bij The Macallan is het pallet aan smaken zéér divers. Enkele aspecten die genoemd worden zijn: fruitig, hints van turf en een aanhoudende hint van eikenhout. Het publiekelijk verkopen zal in augustus van start gaan en kent een limiet van 600 flessen. Iedere fles heeft een prijskaartje van $60.000.