Het zakelijke epicentrum van Amsterdam, de Zuidas, is niet direct het eerste wat in je opkomt bij het zoeken naar woonruimte. Toch is het niet alleen werk wat de klok slaat, maar kun je met een dikke portemonnee ook wonen in dit stukje Amsterdam. We kunnen ons goed voorstellen dat iedere goed boterende advocaat of CEO zich toch wel eventjes terug wil trekken in iets dat ‘bewoonbaar’ is. Uiteraard geheel naar maatstaven van de beroepsfunctie is dit mogelijk op de Zuidas. Hoe? In dit appartement bijvoorbeeld. Je hoeft ‘maar’ 2 miljoen euro te besteden.

Koning van de Zuidas

Als je dan toch besluit om te gaan wonen middenin de drukte van dit leeuwenhol, dan kun je ’t ook maar beter goed doen. Zo moet men gedacht hebben bij de creatie van dit appartement gelegen aan de Gustav Mahlerlaan 282. Het appartement is er niet zomaar een, het betreft het penthouse van ’t New Amsterdan Complex. Gelegen op de 22e verdieping van dit gebouw ben je verzekerd van een van de betere uitzichten over onze hoofdstad.

penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe

Met een totaaloppervlak van 243 vierkante meter weet je zeker dat je hier genoeg ruimte hebt om goed uit de voeten te kunnen. Zeer waarschijnlijk ben je 25 uur in je dag aan het werk, dus een aantal hectare woonoppervlak is niet nodig. Uiteraard – geheel in stijl met de verwachtingen op de Zuidas – beschikt het gebouw over 24-uurs bewaking, een healthclub, een sauna en een zwembad. De entree is van hoge kwaliteit en heeft een zeer chique imago.

penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe

Indeling van het ruime penthouse

Bij binnenkomst in de hal is er een garderobe tot je beschikking. Daarnaast is er een ruime berging aanwezig met een koelcel. Wat direct opvalt bij binnenkomst in dit penthouse is de bar aan de rechterzijde van de woning. Deze is zeer prominent aanwezig en trekt meteen de aandacht. Geeft je meteen een idee van de potentiële gezelligheid van dit appartement. Bij het maken van de drankjes kun je tevens met kinderlijke eenvoud de audio- en videoinstallatie bedienen.

penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe

Wat zeer aantrekkelijk is aan dit appartement, is de hoeveelheid ramen. Het is namelijk gesitueerd in een hoek van het gebouw, wat er voor zorgt dat je van twee kanten volledige lichtinval hebt. Dit zorgt er voor dat de woonkamer (en alles in dezelfde ‘hoofdruimte’) constant een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval geniet. Er zijn twee slaapkamers aanwezig. Bij binnenkomst van de master bedroom kun je direct de badkamer inlopen. Hier heb je de beschikking over onder meer  een jacuzzi en een inloop sunshower. 

penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe

De tweede badkamer van het appartement dient momenteel als waskamer, met twee wastafels. Volgens Funda kan deze ruimte vrij eenvoudig weer omgebouwd worden tot badkamer. Daarnaast is de tweede slaapkamer momenteel ingericht als kastenkamer. Ook hier is het vrij eenvoudig om de boel weer om te toveren tot slaapkamer. Zoals de ruimte oorspronkelijk bedoeld was.

Wonen in de jungle die Zuidas heet

Het is natuurlijk een bijzonder grote som geld. Je kunt jezelf afvragen of je voor zo’n prijs wel op de Zuidas wil wonen. Het is niet de gezelligheid van ’t Vondelpark of de culturele samensmelting van de Albert Cuyp. De Zuidas is een netwerk van gestresste carrièretijgers en krijtstreepjes. Wonen op de Zuidas is werken, opgaan in de omgeving en niet stilstaan bij het gebrek aan relaxte gevoelens. Denk er dus even over na of je dit wil.

penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe penthouse zuidas appartement funda gustav mahlerlaan Pure Luxe

Bron: Funda