Bell & Ross is inmiddels een begrip in de horlogewereld, bekend van hun vierkante kasten. Het merk heeft zo’n uitgesproken stijl dat het een zeer specifieke doelgroep aanspreekt. Desalniettemin zijn het horloges die op hoogwaardige wijze in elkaar steken. Bovendien slaagt Bell & Ross erin om – zelfs met het design van de vierkante kast – een toegankelijk, veelzijdig horloge op de markt te brengen. Deze nieuwe ‘Diver Blue’ is hier het perfecte voorbeeld van.

Bell & Ross spreekt de sportieve én formele drager aan

Duidelijk is dat Bell & Ross met de nieuwe Diver Blue heeft gericht op het creëren van een horloge dat het midden houdt tussen sportiviteit en formaliteit. De kast is weliswaar al bovengemiddeld ‘sportief’ te noemen, maar met de kleurkeuzes en het subtiel omgaan met details is er toch een strak horloge gecreëerd. De iconische vierkante kast bestaat uit roestvrijstaal met een zogenaamde satin polish finishing. Deze wordt onderbroken door de blauwe – bi-directionele – bezel. Op de wijzerplaat vinden we applied indexen, welke allemaal gevuld zijn met SuperLuminova. Om het geheel af te maken is er gebruik gemaakt van stalen wijzers.

De rubberen band kent dezelfde blauwe kleur als de wijzerplaat en de bezel. Deze is bovendien makkelijker te vervangen voor een andere band, zodat je de look van het horloge aan kunt passen aan iedere situatie. De Bell & Ross Diver Blue wordt aangedreven door het BR-Cal.302 uurwerk – een automatisch uurwerk. Om geen afbreuk te doen aan de naam is het horloge waterdicht tot 300 meter. Op dit moment kun je de Diver Blue pre-orderen op de website van Bell & Ross voor een bedrag van €3.300. Verwacht wordt dat het horloge in augustus geleverd zal worden.

Bron: Bell & Ross