Klassieke Ferrari’s zijn van grote waarde voor verzamelaars en liefhebbers. We hebben al meerdere malen een geweldige strakke bolide met het Italiaanse stempel erop langs laten komen en dat is geen toeval. Los van het feit dat klassieke Ferrari’s op ongelooflijke wijze ontworpen zijn, zijn het ook nog eens enorm sterke investeringen. Kijk maar naar deze Ferrari 250 GTO die laatst geveild werd. Ditmaal hebben we een ander exemplaar in de aanbieding, die zeer binnenkort bij Gooding & Co. onder de hamer gaat. Een Ferrari 275 GTB/C uit 1966. 

De Ferrari 275 GTB kenmerkt de gouden jaren 60 van Ferrari

Het is weliswaar geen Ferrari 250 GTO, maar dat wil niet zeggen dat deze Ferrari 275 GTB/C geen fans heeft. Volgens velen kenmerkt ook deze Ferrari de gouden 60’s, waarin praktisch alles met het Ferrari-logo erop een regelrechte hit was. Deze specifieke Ferrari 275 GTB/C is de meest doorontwikkelde versie van de Ferrari 275. Een ‘competizione’ waarvan slechts 12 exemplaren zijn gemaakt. Ook hier weer een herkenbaar aspect: de Ferrari is namelijk eigendom geweest van Luigi Chinetti, dezelfde man als waar deze 275 GTB ‘Shortnose’ van was.

ferrari 275 gtb c gooding & company Pure Luxe

Zoals met veel van z’n andere bolides werd ook met deze Ferrari geracet. Het North American Racing Team, waar Chinetti eigenaar van was, deed mee aan de Nassau Tourist & Governor’s Trophy in 1966. Daar werd de auto 1e in zijn klasse. Daarna deed deze 275 GTB/C mee aan de 24-uurs van Daytona – in 1967, 1969 en 1970. Voor raceauto’s destijds een bovengemiddeld lange carrière en daarom ook een wonder te noemen dat dit exemplaar nog in deze staat verkeerd. Nadat Mr. Obrist deze bolide in 1992 kocht, werd er door twee experts gezorgd voor een terugkeer in concours-staat. Diverse auto onderdelen werden gerestaureerd om de auto terug te doen keren in de huidige staat. Hoeveel de bolide moet opleveren is onbekend, maar het zal hier om enkele miljoenen gaan.

ferrari 275 gtb c gooding & company Pure Luxe ferrari 275 gtb c gooding & company Pure Luxe

Bron: Gooding & Co.