Een tijdje terug wisten we jullie te vertellen dat deze Ferrari 250 GTO de duurste auto aller tijden is. We doelen dan op een vintage ‘occasion’, geen nieuwe productie-auto. Als we kijken naar die categorie, dan kunnen we stellen dat de spectaculaire Rolls-Royce ‘Sweptail’ lange tijd king of the hill was. Helaas moet de Rolls dat plekje nu afstaan aan een creatie uit Italië. Deze spectaculaire Pagani Zonda HP Barchetta is namelijk de nieuwe #1 als het gaat om duurste productie-auto ooit: 15 miljoen moet het ‘karretje’ kosten.

Pagani Zonda HP Barchetta: een huzarenstukje zonder dak

Laten we beginnen bij één van de hoofdredenen waarom deze bolide zo duur is: er worden slechts drie stuks gebouwd van dit spectaculaire stukje automotive. Een van de drie gaat naar de grote baas himself: Horacio Pagani. De auto is niet alleen bijzonder omdat er slechts 3 stuks gebouwd zullen worden, nee het zijn tevens 3 van de laatste Pagani’s die ooit de fabriek in Italië uit zullen rollen.

pagani zonda hp barchetta auto hypercar Pure Luxe

De nieuwe Zonda HP Barchetta wordt uitgerust met een 800pk-tellende mercedes motor. Combineer die met de slechts 1.250 kilo’s die deze hypercar weegt en je kunt zelf wel invullen hoe snel ‘ie is. Het is overigens een ‘mooiweer’ auto want een dak zit er niet bij. Waarom? Omdat het kan. Nu kunnen we ons voorstellen dat je niet achter het stuur stapt tijdens slechte jaargetijden, dus dat mag geen punt zijn. Slechts nieuws voor de mensen met interesse: de overige 2 stuks zijn al verkocht. Helaas dus voor de liefhebbers van Italiaans design en pure power.

pagani zonda hp barchetta auto hypercar Pure Luxe pagani zonda hp barchetta auto hypercar Pure Luxe pagani zonda hp barchetta auto hypercar Pure Luxe