Porsches – in praktisch iedere mogelijke uitvoering – zijn een lust voor het oog. Tuurlijk, het is een kwestie van smaak, maar aan de iconische uitstraling mag niemand twijfelen. De 911 is inmiddels de status ‘legende’ al gepasseerd en de auto (nieuw en oud) doet het nog steeds erg goed bij menig individu. Zo ook bij Paul Smith, de Britse mode-ontwerper heeft aan zijn reeks ‘kunstige automobielen’ namelijk een Porsche 911 uit 1965 toe mogen voegen.

Paul Smith voegt een Porsche toe aan z’n CV

De Brit heeft in het verleden meermaals auto’s veranderd in rijdende artistieke expressies. Zo werd er al eens een Land Rover Defender door hem onder handen genomen en ook een Mini moest eraan geloven. Nu lijkt het erop dat hij voor het eerst buiten de Britse landsgrenzen kijkt, want na 2 (oorspronkelijk) Britse automerken wordt het nu tijd voor een Duits automerk. Porsche welteverstaan. Deze Porsche uit 1965 heeft een kenmerken kleurig uiterlijk mogen ontvangen.

paul smith porsche 911 art car james turner Pure Luxe

Aan de basis van dit project staat James Turner. De Porsche-fanaat én Paul Smith fan stemde ermee in om zijn persoonlijke Porsche 911 om te laten toveren in een Paul Smith project. De auto doet terugdenken aan de Porsche Art Cars uit de jaren 70 en 80. Het interieur wordt overigens gekenmerkt door exact dezelfde kleuren als het exterieur, wat deze auto tot een zéér opvallende verschijning maakt. Uiteraard heeft de auto, geheel in traditie, meegedaan aan de Porsche Classic en de 2018 Le Mans Classic. Een mooi podium voor deze bijzondere creatie.

paul smith porsche 911 art car james turner Pure Luxe paul smith porsche 911 art car james turner Pure Luxe

Bron: Uncrate