Bevestiging van een vermoeden is altijd prettig. Het geeft aan dat je toch ergens goed zit met je gedachtegang. Toen ons het nieuws bereikte dat Amsterdam definitief de lijstaanvoerder is wat betreft snelst stijgende huizenprijzen, waren we dan ook niet echt verrast. Amsterdam is ongelooflijk duur en de vraag naar een woonruimte blijft alsmaar stijgen. Een logisch gevolg is natuurlijk dat men gewoon torenhoge prijskaartjes op het vastgoed plakt. Er is altijd wel iemand zo gek om er grof geld voor neer te tellen. Nu blijkt uit onderzoek van de Britse makelaar Savills dat Amsterdam de lijst aanvoert van Europese steden waar de huizenprijzen het hardst stijgen.

Amsterdam stijgt het snelst

Wat betreft de huizenprijzen dan. Het is onze stad die floreert nu de huizenmarkt in de lift zit. De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar gestegen met 20,9% in Amsterdam. Een stijging die ongeëvenaard is door andere steden in Europa. Op plek nummer twee staat Dublin, waar een stijging van slechts 12,3% werd genoteerd. Er is dus een alleraardigst verschil waar te nemen tussen de nummer 1 en 2.

amsterdam europa huizenprijzen stijging Pure Luxe

London, op plek nummer 7 van Europa’s steden met een snelst stijgende huizenprijzen, liet in 2017 een stijging zien van slechts 2,3%. Dat is velen malen lager dan Amsterdam. Toch moet het gebeuren wel in verhouding geplaatst worden. Zo ervaren wij Amsterdam als duur (wat ook zo is), maar London is vele malen duurder. De prijs per vierkante meter in onze hoofdstad staat op dit moment op €3937. In London ligt dat bedrag veel hoger, namelijk €8923. Laten we hopen dat Amsterdam niet deze kant op gaat.

Andere steden waren: op plaats 3 Parijs, op plaats 4 Berlijn, op plaats 5 Brussel en op 6 Frankfurt. Waar Parijs direct de duurste prijs per vierkante meter laat noteren, achter London. De stad van liefde kost namelijk zo’n €7611 per vierkante meter. Berlijn verrast ons nog het meest met een prijs van €3411 per vierkante meter. Mocht je dus in de grote stad willen gaan wonen, dan zouden we je uit financieel oogpunt adviseren Berlijn eens te proberen.

Bron: BusinessInsider