De meeste mensen die beschikken over een tender, beschikken vaak ook over een superjacht. Het is tenslotte enkel ‘een stukje vervoer’ naar ’t land. Ja echt, de rijken der aarde besteden rustig honderdduizenden euro’s aan een stukje vaartuig dat hen enkel van en naar het jacht brengt. Het is dan prettig om te weten dat je tender op zichzelf ook aardig mee kan komen – zo dacht Anvera. Ze creëerden het Anvera 48 jacht. Technisch gespecificeerd als tender, maar in realiteit alles wat je ook in een jacht terugziet.

De Anvera 48 is een nette boot an sich

Zoals gezegd wordt het Anvera 48 ‘jacht’ technisch gezien als tender geclassificeerd. Toch is het een dusdanig compleet plaatje dat we hier best kunnen spreken over een volwaardig jacht. Weliswaar geen hele grote jongen, maar absoluut geen verkeerd vaartuig om mee voor de dag te komen. Het jacht wordt opgetrokken uit een carbon-fiber romp met hydrodynamische eigenschappen onder water en aerodynamische eigenschappen erboven.

anvera 48 jacht tender Pure Luxe

De voortstuwing wordt verzorgd door twee motoren die elk 550pk leveren. Dit zorgt ervoor dat het jacht snelheden tot 55 knopen kan behalen. Het achterdek biedt met een oppervlakte van 20m2 genoeg ruimte om op ’t gemak te loungen. Daarnaast is er een slaapcabine in het vooronder dat een overnachting mogelijk maakt. Over de prijs van dit jacht wordt overigens nog niet gesproken. Goedkoop is duurkoop zullen we maar zeggen.

anvera 48 jacht tender Pure Luxe anvera 48 jacht tender Pure Luxe

Bron: Uncrate