De Porsche 918 Spyder is misschien wel het grootste huzarenstukje van het automerk uit Stuttgart van dit moment. De auto combineert een gigantische berg techniek met een fabelachtig ontwerp en juist vanwege die reden werd de originele productie al gauw uitverkocht. Althans, minder snel dan vergelijkbare bolides van Ferrari of McLaren, maar deze maakten dan ook aanzienlijke lagere productieaantallen. Gelukkig komt er eens in de zoveel tijd een exemplaar van deze ultieme Porsche, zoals dit prachtexemplaar uit Australië.

Slechts 918 exemplaren zagen ooit het daglicht en dit is er één van

De Porsche 918 Spyder wordt gezien als een van de technische hoogstandjes van de huidige autoindustrie. Het is niet voor niets dat de bolide, welke met BPM bijna €1.000.000 kostte, vrij eenvoudig uitverkocht raakte. Heel af en toe komt er een dergelijke bolide op de markt, maar deze is dan in no-time weer uitverkocht. Nu staat er dus een exemplaar te koop in Australië. De auto is links-gestuurd zoals verwacht en heeft slechts 60 hele kilometers op de klok staan. Een kilometerstand waarvan je je afvraagt waarom men de bolide niet écht gereden heeft.

porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe

Een verzamelaar of liefhebber van Porsches mag de semi-elektronische hypercar ophalen voor een schamele 2.999.990 Australische Dollars. Omgerekend is dit zo’n €1.918.299 (nee, we hebben die prijs niet bewust aangepast). Een aardige som geld en meteen een duidelijk voorbeeld dat aangeeft dat het een ‘klassieker van de toekomst’ betreft. Wetende dat de auto origineel verkocht werd voor ongeveer 1 miljoen euro en de prijs dus nu al verdubbeld is, zijn we heel erg benieuwd naar de toekomst voor deze supersnelle Porsche.

porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe porsche 918 spyder hybride hypercar Pure Luxe

Bron: D’Marge