Als er één automerk te omschrijven is als zijnde ‘Pure Luxe’, dan is het wel Rolls-Royce. Het van origine Engelse automerk bouwt al sinds jaar en dag automobielen die daadwerkelijk in de top van het luxe-segment opereren. Een standaard Rolls is dan ook al gauw ver verwijderd van ‘doorsnee’, maar toch maakt het merk zo eens in de zoveel tijd rare sprongen. Daarmee doelen we dan op gelimiteerde modellen (denk aan de Black Badge edities). Daar wordt nu een nieuwe editie aan toegevoegd. De Rolls-Royce Silver Ghost Collection.

De Silver Ghost werd ruim 100 jaar geleden geïntroduceerd als ‘de beste auto ter wereld’

Helemaal aan het begin van de legacy die Rolls-Royce heet, werd er een auto geïntroduceerd die het stempel ‘beste auto ter wereld’ moest krijgen. Deze auto – origineel genaamd de ’40/50h.p.’ – werd later de Silver Ghost genoemd. Iets wat Rolls-Royce pas toegaf in 1925, terwijl de auto al in 1907 bij het grote publiek werd geïntroduceerd. Nu, meer dan een eeuw later, gaat Rolls-Royce opnieuw het label Silver Ghost toepassen. Er zullen 35 bolides gemaakt worden, ter ere van de auto waar het allemaal mee begon.

rolls-royce silver ghost collection Pure Luxe

Ieder exemplaar zal een Sterling zilveren Spirit of Ecstacy op de neus hebben pronken. Aan de voet ervan een ‘kraag’ gehuld in het koper en zwart goud, als knipoog naar de originele Silver Ghost. De Silver Ghost Collection is dan ook een waardig eerbetoon aan de start van een mooi automotive verhaal. Hoeveel ieder exemplaar gaat kosten is nog niet duidelijk, maar dat je er ook een mooi huis voor kunt kopen – daar twijfelen we niet aan.

rolls-royce silver ghost collection Pure Luxe rolls-royce silver ghost collection Pure Luxe

Bron: Uncrate