Wie geld heeft kan zich een creatief onderkomen verloven. Een beetje vermogen levert al gauw heel wat creatieve brainstormsessies op en daaruit kan weer een prachtig ‘kasteel’ voortvloeien. Zoals dit op z’n minst bijzonder te noemen Seascape Lane House. We vinden dit architectonisch hoogstandje in een van Amerika’s duurdere buurten: The Hamptons. Sagaponack om precies te zijn.

Het Seascape Lane House houdt de reputatie van ‘dure postcodes’ hoog

The Hamptons worden ver buiten de Amerikaanse landsgrenzen gekenmerkt door een verzameling woningen die een prijskaartje kennen dat ver boven gemiddelde ligt. Het is dan ook een buurt waar veel vermogend Amerika (en buitenland) graag z’n intrek doet – iets wat we wel begrijpen. Deze woning – het Seascape Lane House – doet beslist niet onder voor andere optrekjes in de buurt. Het huis is gebouwd met uitzicht op de zee – een eigenschap die bijdraagt aan het unieke karakter van deze creatie.

seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe

De gevel van het huis wordt gekenmerkt door grote glazen wanden, zodat je praktisch een panorama-view hebt over de zee en het omringende landschap. Met cederhout afkomstig uit Alaska zijn panelen vormgegeven die voor enige privacy moeten zorgen. Het huis telt ruim 460 vierkante meter aan oppervlak. Hierin is plaats gemaakt voor 5 slaapkamers, 6 badkamers en een gigantische professionele keuken.

seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe

In tegenstelling tot meer traditionele indelingen heeft dit huis de primaire leefruimtes op de tweede verdieping liggen. Op deze manier kun je optimaal genieten van het benoemde uitzicht. Ter ontspanning is er ook nog een zwembad en een jacuzzi en een poolhouse. Het geheel wordt afgemaakt door de master bedroom, welke op ’t hoogste punt van de woning is geplaatst. Het is een smak geld – 16 miljoen euro – maar het huis is op z’n minst bijzonder te noemen.

seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe seascape lane house the hamptons amerika Pure Luxe